Târgu-Mureș: Mai multe cadre medicale de la secția ATI, diagnosticate cu COVID-19! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2776 Vizualizări

Târgu-Mureș: Mai multe cadre medicale de la secția ATI, diagnosticate cu COVID-19!

Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a anunțat joi, 30 aprilie, prin intermediul unui comunicat de presă, că în data de 23 aprilie un cadru medical angajat pe secția ATI a prezentat simptomatologie caracteristic infecției cu SARS Cov-2. Acesta a fost testat și diagnosticat pozitiv în data de 24 aprilie.

”În urma anchetei epidemiologice extinse, în perioada 25 – 29 aprilie 2020 au fost testate 142 de cadre medicale fiind depistate pozitiv 18 persoane. Toate cadrele medicale testate pozitiv sunt internate în secțiile Spitalului Clinic Județean Mureș. Starea lor de sănatate este bună, fiind asimtomatici sau cu simptomatologie ușoară. De asemenea s-au luat măsuri de reducere a expunerii personalului medical, prin mentinerea distantei între persoane în spațiile din ”zona verde”, decalarea schimburilor de ture și gărzi astfel încât contactul între angajați să fie minim”, se menționează în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, de la începutul pandemiei, 29 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean Mureș au fost internate cu diagnosticul pozitiv de SARS CoV-2.

”Patru cadre medicale au fost externate și s-a înregistrat un deces”, se precizează în comunicat.

Totodată, numărul total de pacienți internați de la începutul pandemiei la Spitalul Clinic Județean Mureș este de 428.

”Momentan există 258 de pacienți internați dintre care 4 sunt în stare severă intubați pe secția de ATI. Un număr de 136 de pacienți au fost declarați vindecați și externați. Toate secțiile spitalului sunt aprovizionate cu materiale și echipamente de protecție conform unor norme proprii, elaborate de conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș, care depășesesc standardul de echipare minimal recomandat, dar în conformitate cu Ordinul MS nr.555 /3 aprilie 2020, precum și dispoziția Secretarului de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 582 din 21 aprilie 2020”, a mai transmis conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE