ULTIMA ORĂ! Investiție de 328 de milioane de lei aprobată pentru Aeroportul ”Transilvania”! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1376 Vizualizări

ULTIMA ORĂ! Investiție de 328 de milioane de lei aprobată pentru Aeroportul ”Transilvania”!

Aleșii județeni au aprobat joi, 30 aprilie, cu ocazia unei ședințe ordinare de lucru desfășurată online, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Modernizarea Aeroportului și includerea obiectivelor din Master-Planul General de Transport”, care vizează Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș.

Investiția conține următoarele obiective: ”Extindere pistă decolare-aterizare” (valoarea investiției: 80 de milioane de lei, cu TVA), ”Extindere platformă de parcare aeronave” (valoarea investiției: 15,7 milioane de lei, cu TVA) și ”Extindere terminal de pasageri existent” (valoarea investiției: 112,7 milioane de lei, cu TVA, pentru etapa 1, și 119,6 milioane de lei, cu TVA, pentru etapa 2).

„Chiar dacă preocuparea noastră principală în această perioadă este gestionarea efectelor pandemiei COVID-19, consider că este deosebit de important să continuăm investițiile în infrastructură să continue. Proiectul aprobat astăzi dă undă verde pentru pregătirea cererii de finanțare în vederea accesării de fonduri europene pentru dezvoltarea Aeroportului Transilvania. Încă de la preluarea mandatului dezvoltarea infrastructurii aeriene a județului a fost printre cele mai importante obiective ale Consiliului Județean. Este important ca investițiile de la Aeroport să continue, atât pentru mobilitatea locuitorilor județului, cât și pentru dezvoltarea economică”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Obiective incluse în Master-Planul General de Transport

Potrivit Referatului de Aprobare a proiectului, conducerea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Consitrans SRL din Bucureşti pentru întocmirea documentațiilor tehnice „Studiu de prefezabilitate și fezabilitate pentru modernizarea aeroportului și includerea obiectivelor din Master-Planul General de Transport”.

”În calitate de beneficiar al investiției, prin adresa 9303/10 decembrie 2019, înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub numărul 32869/10 decembrie 2019, Regia Autonomă Aeroport ”Transilvania” Târgu Mureş a înaintat un exemplar original din documentația „Studiu de fezabilitate pentru modernizarea aeroportului și includerea obiectivelor din Master-Planul General de Transport” care conține obiectivele: extindere pistă, extindere platformă de parcare aeronave și extindere terminal pasageri”, a precizat Ovidiu Dancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

Conform datelor tehnice, pista de decolare-aterizare urmează a fi extinsă la 2.580 de metri, de la 2.000 metri în prezent, platforma de parcare aeronave va fi extinsă astfel încât să poată găzdui mai multe aeronave de mărime mare, iar terminalul se dorește a fi extins astfel încât să fie dublat numărul ghișeelor de check-in pentru a se putea procesa un număr de 750 de pasageri/oră.

Investiția se dorește a fi finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 2. Obiectivul specific 2.3 Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

Peste 260.000 de lei, pentru exproprieri

În aceeași ședință, aleșii județeni au aprobat și declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică din zona orașului Ungheni, expropriator fiind Judeţul Mureş, reprezentat de Consiliul Judeţean Mureş, precum și suma totală de 262.641 de lei, pentru efectuarea respectivelor exproprieri.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE