INEDIT. Asistenți virtuali în saloanele COVID-19 din Târgu-Mureș! FOTO Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 484 Vizualizări

INEDIT. Asistenți virtuali în saloanele COVID-19 din Târgu-Mureș! FOTO

Municipiul Târgu Mureș este al treilea centru medical din țară dotat cu asistenți virtuali, care vor sta în saloanele COVID-19, a anunțat vineri, 1 mai, Mara Togănel, prefectul județului Mureș.
”Astfel, medicii pot monitoriza în orice moment starea pacienților, chiar fără a se deplasa în saloane. Această criză medicală ne demonstrează că trebuie să ne împrietenim cu tehnologia și că ea devine parte a vieților noastre”, a scrie, pe pagina sa de Facebook, Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

În aceeași zi, conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a făcut următorul anunț, pe pagina de Facebook a instituției:

”Astăzi, spitalul nostru a primit 6 ”asistenți medicali virtuali”, care vor asigura comunicarea mai facilă între pacient și cadrele medicale din clinicile unde se tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2.​ Este vorba despre un cadru medical virtual care are în spate o rețea interconectată de tablete. Aceasta permite medicului să comunice la distanță cu pacienții, fără a se deplasa la salon, dacă nevoia nu este vitală. În acest mod, vom ști în orice moment nevoile pacienților internați pe secțiile SCJ, scăzând expunerea personalului medical, care va intra mai rar în zona contaminată.
Datorită modulelor existente, acești asistenți virtuali au capacitatea de upgrade pentru monitorizarea mai multor constante vitale ale pacienților. Ne bucurăm că vom avea posibilitatea să le oferim cadrelor medicale, prin rotație, câteva zile de odihnă, tinând cont că de aproximativ 2 luni lucrează în condiții foarte solicitante. Suntem al III-lea spital din România care implementează acest program pilot, după Institutul Matei Balș și Spitalul Militar Central București. Mulțumim Băncii Transilvania, companiei Marcom Hub și d-nei Prof. Dr. Anca – Meda Georgescu pentru implicarea și sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.”

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE