Home / Sanatate / STUDIU. Noul coronavirus ar putea rămâne în plămânii pacienților vindecați

STUDIU. Noul coronavirus ar putea rămâne în plămânii pacienților vindecați

Noul coronavirus ar putea rămâne în plămânii pacienţilor aparent vindecaţi şi care nu mai prezintă simptome, fără ca acest lucru să poată fi depistat prin testele convenţionale, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători chinezi şi publicat de revista ştiinţifică Cell Research, consemnează joi agenţia EFE.
Studiul, elaborat de medici de la Universitatea de Medicină Militară din oraşul chinez Chongqing, descrie cazul unei femei în vârstă de 78 de ani care la jumătatea lunii februarie a murit în mod neaşteptat după ce aparent se vindecase de COVID-19 şi a avut rezultat negativ la trei probe de SARS-CoV-2. Autopsia nu a relevat prezenţa virusului în ficat, inimă, intestine, piele sau măduva osoasă, în schimb acesta a fost descoperit în ţesutul pulmonar care, în pofida faptului că pacienta nu mai avusese simptome, prezenta daunele specifice unei infecţii virale.
Autorii studiului, care subliniază că ”există o necesitate urgenţă să înţelegem patogeneza infecţiei cu SARS-CoV-2”, propun efectuarea de lavaje bronhoalveolare (LBA), respectiv spălarea arborelui respirator, înaintea externării pacienţilor pentru a se depista virusurile ascunse, deşi este o procedură complexă şi costisitoare.
Posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să nu fie eliminat complet din organism după ce un pacient se vindecă de COVID-19 şi incertitudinea cu privire la dezvoltarea unor anticorpi suficienţi pentru garantarea imunităţii în faţa unei posibile noi infecţii sunt două dintre problemele care preocupă în mod deosebit comunitatea medicală în pandemia provocată de noul coronavirus.

(www.agerpres.ro)

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Inițiativă legislativă a Guvernului pentru repararea legilor justiției

În cadrul unei declarații făcute în cursul zilei de miercuri, Președintele României a anunțat că …