COVID-19. 100.000 de doze de hidroxiclorochină donate de o companie farma din Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 859 Vizualizări

COVID-19. 100.000 de doze de hidroxiclorochină donate de o companie farma din Mureș!

Sandoz, divizia de medicamente generice și biosimilare a Grupului Novartis în România, răspunde la cererea primită din partea Ministerului Sănătății și donează 100.000 de doze din medicamentul generic antimalarie, hidroxiclorochină, produs de Sandoz, către Compania Națională Unifarm.

Dozele vor fi distribuite spitatelor, pentru tratarea a peste 4.000 de pacienți spitalizați și diagnosticați cu COVID-19, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România.

”Această donație vine în completarea contribuției de aproximativ 480.000 USD pe care Grupul Novartis în România a făcut-o sistemului național de sănătate pentru a susține lupta împotriva COVID-19. Contribuția amintită a constat în aproximativ 380.000 USD către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, pentru a sprijini fondul de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale, ce sunt alocate spitalelor care au nevoie de ele, sub coordonarea autorităților sanitare din România. În 50.000 USD sprijin financiar pentru 5 spitale care tratează pacienți cu COVID-19 și 100.000 de doze de azitromicină 250 de miligrame, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – ”Prof. Dr. Matei Balș” și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19” au transmis reprezentanții Sandoz România, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, contribuția face parte dintr-un set de programe pe care Novartis le-a inițiat, la nivel global, ”ca răspuns la situația creată de pandemia de COVID-19.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE