Home / Business / INFO UTIL. Actele necesare pentru dosarul de șomaj tehnic

INFO UTIL. Actele necesare pentru dosarul de șomaj tehnic

Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș aduce la cunoștință agenților economici faptul că depunerea documentației, pentru luna aprilie 2020, pentru acordarea șomajului tehnic angajaților cărora le-au fost suspendate temporar contractele individuale de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit articolului 52, alineatul 1, litera c, din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare, se va face începând cu data de 1 mai 2020, prin transmiterea documentelor pe platforma digitală aici.gov.ro.

Documentele, descărcate online

Potrivit sursei citate, angajatorii pot descărca din platformă și trimite documentele pentru acordarea șomajului tehnic, prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 30/2020 modificată și completată de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 32/2020.

”Documentele vor fi semnate de reprezentantul legal/ administrator  -olograf sau semnătură electronică. Cont-ul IBAN – rugăm să fie corect, lizibil și să fie un cont activ. Datele de contact să fie corecte și complete pentru a vă putea contacta, dacă este cazul. Sumele vor fi completate fără zecimale. Vă rugăm să acordați atenție la totaluri, iar totalul din listă să coincidă cu totalul din cerere. Data suspendării să se încadreze în perioada stării de urgență instituită prin Decretul 195/2020, și prelungită prin Decretul 240/2020. Perioada aferentă acordării șomajului tehnic, este perioada de suspendare a contractului individual de muncă, din luna aprilie – lună întreagă sau fracțiune de lună”, a transmis conducerea AJOFM Mureș.

În situaţia în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puţin un contract cu normă întreagă este activ, acesta nu beneficiază de șomaj tehnic.

”AJOFM Mureș efectuează plata șomajului tehnic pentru persoanele angajate cu contract individul de muncă”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Aproape 45% din candidați au obținut 7 la titularizare

Ministerul Educației a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba …