Home / Administratie / APROAPE OFICIAL: Cine va construi lotul de autostradă Târgu Mureș – Ungheni

APROAPE OFICIAL: Cine va construi lotul de autostradă Târgu Mureș – Ungheni

Distribuie

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, a anunțat că recent, în data de 27 aprilie, la Ministerul Transporturilor a fost depusă documentația pentru emiterea unei noi Autorizații de construcție pentru realizarea lotului de 9,2 kilometri din Autostrada A3 dintre localitățile Ungheni și Târgu Mureș, urmând ca în perioada imediat următoare ”aceasta să fie emisă, pentru a putea asigura premisele implementării acestui proiect în termenele asumate”.

Segmentul respectiv de autostradă este împărțit în două părți, lotul propriu-zis Târgu Mureș – Ungheni, în lungime de 4,5 kilometri, și un drum de legătură de 4,7 kilometri cu zona Promenada Mall Târgu Mureș.

”Având în vedere starea de urgență, pentru depunerea tuturor actelor necesare semnării acestui contract, constructorul Strabag a solicitat o extensie a termenului pentru predarea acestor documente”, a adăugat directorul general al CNAIR.

Recent, liderul PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a făcut, pe pagina de Facebook a PNL Mureș, precizări despre acest subiect de infrastructură foarte important pentru județul Mureș.

”Rezultatul procedurii de atribuire a fost contestat la Tribunalul București, iar în iunie anul trecut, Tribunalul București a decis obligarea Autorității Contractante la reevaluarea ofertelor. După această decizie a instanței, în 3 martie, au fost comunicate rezultatele procedurii de atribuire și nu au fost formulate alte contestații. Prin urmare, în prezent Direcția Achiziții întreprinde demersurile de pregătire a contractului de lucrări, în vederea semnării. În luna iunie, se va emite ordinul de începere a lucrărilor, iar perioada de execuție va fi de 18 luni. Estimăm că acest sector al Autostrăzii A3 va fi dat în folosință în decembrie 2021”, a subliniat Cristian Chirteș.

Alex TOTH

 


De asemenea, verificati

Piatra de temelie la noua biserică din parohia Târgu-Mureș XV

Distribuie Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei a poposit sâmbătă, 3 iunie în mijlocul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.