Ce se va întâmpla după 15 mai. Anunțul făcut de președintele României Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 628 Vizualizări

Ce se va întâmpla după 15 mai. Anunțul făcut de președintele României

Relaxarea măsurilor după ieşirea din starea de urgenţă va fi făcută ”pas cu pas”, la intervale de aproximativ două săptămâni, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a avut o şedinţă despre măsurile de gestionare a epidemiei SARS-CoV-2 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
El a punctat că, din 15 mai, va fi instituită „starea de alertă”, când purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun.
Din 15 mai, a adăugat şeful statului, vor fi deschise saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice şi muzeele, „în condiţii speciale de distanţare, de igienă”.
De atunci, nu va mai fi necesară declaraţia pe proprie răspundere la deplasarea în localitate, dar „deplasările în esenţă vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate”, a adăugat Iohannis.
De asemenea, a afirmat şeful statului, sportivii de performanţă vor putea să înceapă cantonamentele după ce se încheie starea de urgenţă, dar competiţiile sportive încă nu pot fi organizate.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE