Home / Invatamant / Mureș: Pregătiri pentru organizarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

Mureș: Pregătiri pentru organizarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a întâlnit marți, 5 mai, cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Mureș și Consiliului Județean al Elevilor pentru a discuta despre provocările finalului de an școlar și modul în care vor decurge Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2020 în județul Mureș.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mureș, 5.293 de elevi din județul Mureș se pregătesc să susțină anul acesta Evaluarea Națională, iar 3.745 vor susține examenul de Bacalaureat.

“Pentru pregătirea acestor elevi, o direcție pe care Instituția Prefectului se va implica în perioada imediat următoare este dezinfecția sălilor de clasă înainte de întoarcerea la cursuri a elevilor din anii terminali, adică data de 2 iunie. În plus, ne vom asigura că vor fi dezinfectate școlile și înaintea susținerii probelor la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Totodată, am primit asigurări că vor fi asigurate toate măsurile de protejare a sănătății elevilor și profesorilor în momentul susținerii probelor prin respectarea distanțării sociale”, a declarat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

În același timp, una dintre preocupările principale ale elevilor în această perioadă este accesul la învățământul online. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, 14,92% dintre elevii din învățământul gimnazial, liceal, postliceal, preșcolar, primar și profesional din județul Mureș nu au acces la internet.

“Cred că este un subiect care trebuie să ne preocupe. Chiar dacă în această perioadă dificilă personalul nedidactic din școli transmite testele și rezolvările acestora către elevii din comunitățile vulnerabile, necesitatea accesului la tablete pentru elevii mureșeni rămâne o provocare. Din datele primite astăzi, în județul Mureș sunt aproximativ 446 de elevi aflați în clasele a VIII-a și a XII-a, care nu au acces la astfel de device-uri”, a mai spus prefectul județului Mureș.

La întâlnire au luat parte inspectorul școlar general, prof. Claudiu Bîndilă, inspectorul școlar general adjunct, prof. Sabin Pășcan, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Mureș, Andrei Mureșan și consilierul prefectului în relația cu școlile și societatea civilă, Alin Popoviciu.

”Derularea examenelor naționale vă rămâne o prioritate constantă a Instituției Prefectului – Județul Mureș în următoarea perioadă, iar prefectul județului Mureș va avea și alte întâlniri pentru a se asigura că anul școlar se încheie în cele mai bune condiții date de contextul actual, iar pentru examenele naționale vor fi respectate toate măsurile de siguranță, atât pentru protejarea elevilor, cât și a cadrelor didactice”, a transmis Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Sandu TUDOR

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Mai avem nevoie de rezidenți în sistemul medical?”

Senatorul social-democrat Leonard Azamfirei a adresat luni, 25 octombrie, o interpelare către conducerea Ministerului Sănătății, …