Câți pacienți cu COVID-19 sunt internați la Spitalul Clinic Județean Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 779 Vizualizări

Câți pacienți cu COVID-19 sunt internați la Spitalul Clinic Județean Mureș

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat marți, 5 mai, cu prilejul unei informări live efectuată pe rețeaua de socializare Facebook, că la data curentă în Spitalul Clinic Județean Mureș sunt tratați peste 230 de pacienți declarați pozitiv cu COVID-19.

”Sunt 237 de pacienți conformați COVID care sunt tratați în Spitalul Clinic Județean, dar încă sunt 45 de persoane suspectate. Așteptăm rezultatul testelor. Dacă analizăm numărul persoanelor tratate săptămâna trecută, care a fost de 258 de pacienți confirmați, o să vedem că acest număr din data de astăzi este mai mic cu 22 de persoane față de săptămâna trecută. Totodată, este important că 97 de persoane s-au vindecat în ultima săptămână. Este important de menționat numărul persoanelor vindecate este foarte mare și astfel mulțumim tuturor celor care duc lupta în linia întâi pentru a ajuta aceste persoane care au fost confirmate pozitiv”, a declarat Péter Ferenc.

Din cei 237 de pacienți, 7 se află în stare gravă.

”În acest moment 80% din persoanele internate în spital au forme ușoare și medii ale virusului. Momentan sunt 237 de persoane internate, din care numai 7 sunt la terapie intensivă”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

În ceea ce privește capacitatea de cazare a pacienților COVID-19, în prezent două clinici din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, de Infecțioase și de Pneumologie, funcționează la capacitate maximă.

”Dacă facem o analiză a spitalelor, în acest moment Spitalul de Infecțioase și Spitalul de Pneumologie este plin, dar mai sunt locuri libere în spitalul de pe Gheorghe Marinescu 1, deci în cazul în care vor mai exista persoane confirmate mai există locuri în acest spital”, a subliniat Péter Ferenc.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE