ALARMANT. Secțiile ATI pentru pacienți COVID-19 din Mureș, la capacitate maximă! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1607 Vizualizări

ALARMANT. Secțiile ATI pentru pacienți COVID-19 din Mureș, la capacitate maximă!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a anunțat miercuri seara, într-o emisiune difuzată de postul de televiziune Antena 3, că autoritățile centrale au luat decizia mutării a doi pacienții COVID-19 aflați în stare gravă, de la Târgu Mureș la Cluj Napoca, cauza fiind lipsa de locuri libere la secțiile ATI din spitalele mureșene.

“Ieri (marți, 5 mai – n.r.), de la Târgu Mureș a trebuit să mut, prin Centrul de Comandă, bineînțeles, doi pacienți de la o terapie intensivă către Cluj, pentru că terapia respectivă intensivă a ajuns la numărul maxim de ventilatoare. De la Unitatea de Primiri Urgențe de la Mureș a trebuit să mutăm un număr de pacienți, pentru că nu mai aveau locuri unde să fie internați”, a afirmat dr. Raed Arafat.

Dr. Porav-Hodade: ”Suntem la capacitate maximă”

Declarația șefului Departamentului pentru Situații de Urgență a fost confirmată de dr. Daniel Porav-Hodade, managerul pe perioada stării de urgență al Spitalului Clinic Județean Mureș.

”Suntem la capacitate maximă, cu opt paturi de terapie intensivă ocupate. Avem mai multe ventilatoare, dar deocamdată secția de terapie intensivă este de opt paturi”, a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Daniel Porav-Hodade.

58 de ventilatoare în secțiile ATI din Mureș

Potrivit informațiilor furnizate de către conducerea Direcției de Sănătate Publică Mureș, la solicitarea cotidianului Zi de Zi, la nivelul județului Mureș există 58 de ventilatoare funcționale în secțiile de terapie intensivă, iar numărul de paturi alocate pacienților și suspecților de COVID-19 este de 418 (pentru pacienți confirmați) și 205 (pentru suspecți).

91 de cazuri noi în 7 zile

Conform datelor prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică, evoluția recentă a numărului de cazuri confirmate COVID-19 la nivelul județului Mureș a fost următoarea: 446 de cazuri confirmate în 1 mai, 447 în 2 mai, 487 în 3 mai, 510 în 4 mai, 527 în 5 mai, 535 în 6 mai și 573 în 7 mai.

Alex TOTH & Arina TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE