Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș, precizări importante despre focarul de COVID-19 din secția ATI! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1809 Vizualizări

Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș, precizări importante despre focarul de COVID-19 din secția ATI!

De la începutul pandemiei până în prezent, un număr de 41 de cadre medicale angajate la Spitalul Clinic Județean Mureș au fost diagnosticate cu COVID-19 (dintre acestea 38 sunt de la ATI, 6 de la Boli Infecțioase 1 și 3 pe alte secții), a anunțat joi, 7 mai, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Spațiile din ”zona verde” și ”zona roșie”, decontaminate și dezinfectate

Potrivit sursei citate, ultimele 14 cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv în urma testării preventive a cadrelor medicale de pe secția ATI.

”Încă de la primele cazuri, ancheta epidemiologică a fost extinsă la întreg personalul secției. S-au constatat anumite deficiențe cu privire la utilizarea circuitelor de decontaminare prevăzute în planul de organizare și funcționare temporară a spitalului, care au fost remediate împreună cu colegii de pe secție. Au fost luate măsuri interne în ceea ce privește decalarea programului la schimbul de ture. Am informat, din nou, personalul tuturor secțiilor cu privire la obligativitatea menținerii distanței sociale la locul de muncă, în comunitate, dar și a purtării permanente a măștilor în toate spațiile din clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș. Am efectuat toate demersurile pentru delegarea sau detașarea de cadre medicale, pentru a asigura funcționarea optimă a secției de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean Mureș. Secția ATI a fost mutată temporar la un alt etaj pentru a fi efectuată  decontaminarea și dezinfecția tuturor spațiilor aferente din zona verde și din zona roșie. Au fost suplimentate zonele de decontaminare din cadrul circuitelor de biosecuritate prin redistribuirea personalului în aceste zone de la etajele 1 și 2 din clădirea de pe strada Gheorghe Marinescu nr.1, astfel încât contactul între persoane în zonele critice să fie minim”, a transmis conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Cazare în afara familiei pentru cadrele medicale

Totodată, conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a arătat că au fost transmise recomandări ”colegilor aflați în unitățile de cazare puse la dispoziție de către Consiliul Județean Mureș să nu părăsească aceste locații”, iar ”orice deplasare în mediul familial reprezintă un risc major de infectare și de contaminare a clinicilor spitalului”.

”Asigurăm personalul medical că suntem alături de ei și facem tot ce ne stă în putință pentru a depăși aceste momente dificile. În clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș au fost internați în total 548 de pacienți diagnosticați SARS CoV-2. Momentan 246 de pacienți sunt internați, iar 238 au fost declarați vindecați”, se mai menționează în comunicat.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE