Patru proiecte europene, depuse de Școala Gimnazială Ibănești Ibanesti
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

Patru proiecte europene, depuse de Școala Gimnazială Ibănești

Școala Gimnazială Ibănești a depus în ultima perioadă mai multe proiecte pentru parteneriat și finanțare europeană, prin programele Erasmus+ și prin CEI, care vizează schimburi de experiență la nivel european, precum și dotarea școlilor cu noi echipamente.

„Te informezi, te formezi, te luminezi” este viziunea Școlii Gimnaziale Ibănești – o viziune și o misiune de care dascălii nu au uitat, chiar dacă în aceste luni sălile de clasă sunt goale: școala din Ibănești a depus în ultima perioadă patru proiecte europene, dintre care trei pentru schimb școlar și un proiect pentru finanțare, așteptând în acest moment rezultatele aplicărilor.

Școala Gimnazială Ibănești este partener în două dintre proiectele de schimb școlar internațional Erasmus+, respectiv Activități sustenabile pentru elevi și Experimente ale democrației în familia mea, și coordonator direct al proiectului Respectă Natura! În cadrul acestor proiecte, elevi din școlile din Ibănești ar urma să participe la schimburi de experiență cu școli din alte țări europene și la activități și acțiuni care se înscriu în aceste teme, care se vor organiza, pe rând, în toate școlile care fac parte din aceste programe.

Pe lângă cooperarea la nivel european dintre școli și schimbul de experiență inerent, proiectele sunt o ocazie pentru elevi pentru a derula activități cu colegi din alte țări, de a intra în contact cu noi realități, abordări, de a le stimula curiozitatea și dorința de a avea grijă de mediu, aspecte foarte importante pentru dezvoltarea lor personală. „De mult timp urmărim programele Erasmus și dorim să facem parte din ele, dar temele erau destul de stricte și nu ne puteam înscrie. Acum, lucrurile s-au schimbat și, imediat cum am identificat aceste linii, am aplicat”, spune Ingrid Dan, directoarea Școlii Gimnaziale Ibănești.

Un alt proiect, depus de această dată pentru finanțare europeană prin CEI (Central European Initiative), are ca obiectiv continuarea dotării școlilor din Ibănești cu 8 table interactive, 150 de tablete și 8 laptopuri, fiind vorba despre un proiect pentru care aplică 7.000 de școli din Europa. Până în acest moment, Școala Gimnazială Ibănești a întocmit și depus documentația necesară, primind confirmarea înscrierii.

Școala Gimnazială Ibănești, școală europeană

Școala Gimnazială Ibănești derulează deja de mai mulți ani un proiect internațional de anvergură – Concursul multidisciplinar de creație „Ion Creangă”, cu participare internațională, care anul trecut a avut participanți din Lituania, Croația, SUA și Spania. Ediția din acest an, ediția a IX-a, programată pentru luna aprilie, a fost amânată pentru perioada octombrie – noiembrie.

www.ibanesti.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE