Home / Invatamant / Rectorul UMFST: ”Am demonstrat rolul unificator și de progres pe care trebuie să îl aibă o universitate”

Rectorul UMFST: ”Am demonstrat rolul unificator și de progres pe care trebuie să îl aibă o universitate”

Distribuie

Președintele României, Klaus Iohannis a efectuat sâmbătă, 9 mai, alături de Ludovic Orban, premierul României, și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății din România, o vizită la Unitatea de suport medical COVID-19 construită în incinta sălii de sport a Universității de Farmacie, Medicină, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

 

 

Potrivit paginii de Facebook a UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, rectorul Universității, prof. dr. Leonard Azamfirei, a prezentat oaspeților modul în care Universitatea a reacționat de la început în lupta împotriva pandemiei, implicându-se în asigurarea unui diagnostic rapid al infecției, în producerea de biocide, precum și în inițierea și apoi realizarea, într-un timp foarte scurt, împreună cu celelalte instituții menționate, a unui model de suport medical unic în România.

”Vizita președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a prim-ministrului României, domnul Ludovic Orban, și a ministrului Sănătății, domnul Nelu Tătaru, la Unitatea de suport medical COVID-19 deschisă la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a fost un gest de apreciere pentru universitate, pentru centrul medical din Târgu Mureş, pentru ce fac medicii și întregul corp academic din Târgu Mureş şi ceea ce au făcut de-a lungul timpului. Am vrut, ca universitate cu profil preponderent medical, să demonstrăm încă o dată faptul că ne realizăm misiunea pe care o avem la nivel de societate, creăm un model de bună practică, ce poate fi replicat şi în alte locuri. Sunt convins că inițiativele și performanțele noastre sunt apreciate la cel mai înalt nivel și oricine este de bună-credință poate vedea ca suntem o universitate în plină dezvoltare. În acest proiect unic am reuşit să aducem împreună suportul necondiţionat al tuturor partenerilor acestui proiect, Instituţia Prefectului Mureş, Consiliul Judeţean Mureş şi Direcţia de Sănătate Publică Mureş, cărora le mulțumesc și am arătat astfel că se poate munci bine împreună. Am demonstrat astfel rolul unificator și de progres pe care trebuie să îl aibă o universitate într-un oraș, viteza de reacție în a anticipa nevoile societății și capacitatea de implicare atât prin propunerea de soluții cât și prin aplicarea acestora”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Unitatea de suport medical COVID-19 din incinta UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș are o capacitate de 80 de locuri pentru pacienți COVID-19 cu simptomatologie moderată, ocupă o suprafață totală construită de 2.369 de metri pătrați și a fost construită într-un interval de timp de doar zece zile.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.