Home / Administratie / Conducerea Primăriei Sighișoara, lobby instituțional pentru realizarea Variantei de Ocolire

Conducerea Primăriei Sighișoara, lobby instituțional pentru realizarea Variantei de Ocolire

Distribuie

Conducerea Primăriei municipiului Sighișoara a transmis, la începutul lunii mai, către conducerile Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) un nou memoriu pentru “Varianta de Ocolire Sighișoara”, în vederea urgentării implementării proiectului.

Proiectul, vital pentru protejarea sit-ului UNESCO

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Sighișoara, marți, 5 mai, prof. Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, primarul localității, a transmis un nou memoriu la Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, CNAIR, în atenția ministrului Lucian Nicolae Bode și a directorului CNAIR, Mariana Ioniță, fiind solicitată urgentarea demersurilor pentru finanțarea și implementarea obiectivului de interes local și național ”Varianta de Ocolire Sighișoara”.
Ulterior transmiterii respectivului memoriu, la sfârșitul săptămânii, sâmbătă, 9 mai, premierul României, Ludovic Orban, a anunţat la Târgu Mureș, că autoritățile de la București au în agenda investițiilor viitoare de infrastructură finanțarea acestui proiect de interes național.


“Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții CNAIR și ai Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, iar săptămâna trecută am revenit cu această solicitare pentru urgentarea implementării acestui proiect de interes național. Municipiul Sighișoara nu are competență legală pentru finanțarea unui proiect de interes național, nu putem depune noi cereri de finanțare, titularul proiectului fiind CNAIR. Am prezentat din nou urgența proiectului, vital pentru protejarea sit-ului UNESCO, pentru separarea traficului greu și de tranzit, pentru sporirea siguranței, evitarea aglomerației în traficul local și reducerea poluării. Documentația există, așa cum a confirmat și premierul României dar este urgentă licitația pentru începerea lucrărilor. În declarația de sâmbătă, domnul premier a prezentat că se află în curs de contractare un credit BERD pentru construcția variantei. Construcția se poate finanța din fonduri structurale, fonduri europene de dezvoltare și reconstrucție și fonduri din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor”, a declarat prof. Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara.

”Varianta de Ocolire Sighișoara”, proiect situat în Master Planul General de Transport al României, este vital pentru salvgardarea, protejarea și conservarea sit-ului UNESCO și pentru sporirea condițiilor de siguranță a traficului.

(Redacția)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.