Sprijin pentru familiile vulnerabile de romi din Reghin Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Sprijin pentru familiile vulnerabile de romi din Reghin

Primăria Reghin, prin intermediul unei postări pe Facebook a făcut unele precizări privind  acțiunile întreprinse pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID-19, precum și noile măsuri de sprijin pentru familii cu risc din comunitatea romă.

Astfel, de la începutul declarării stării de urgență, Municipiul Reghin a întreprins toate măsurile pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID-19 impuse prin ordonanțele militare precum și altele suplimentare stabilite la nivel local prin CLSU Reghin – dezinfecția pe întreaga rază a municipiului, pentru toți cetățenii: dezinfecția periodică a spațiilor de joacă, a mijloacelor de transport în comun, a străzilor și a trotuarelor. Nu în ultimul rând,  dezinfecția periodică a tuturor scărilor de bloc și a spațiilor comune precum și montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la fiecare scară de bloc.

„Prin rectificare bugetară sumele pentru evenimente culturale și sportive au fost alocate pentru fondul de urgență cu accent pe sprijinirea Spitalului Municipal. Pentru personale vârstnice funcționează un TELVERDE de la declanșarea stării de alertă și acestea sunt ajutate zilnic de colegii noștri cu plata facturilor, cu cumpărăturile și rețetele medicale. Suntem deasemenea în contact permanent (telefonic) cu cei aflați în izolare sau persoanele (mămici cu copii mici, bolnavi cronici) care nu pot părăsi locuința și îi ajutăm cu tot ce au nevoie. E trist să vedem că atunci când colegii noștri reușesc să acceseze și acest gen de surse de finanțare (deci nu bani din bugetul local) pentru achiziția a 500 de pachete cu produse de IGIENĂ pentru familii cu risc din comunitatea romă, ne lovim de genul acesta de atitudine discriminatorie.Da, fiecare are dreptul să își exprime opinia și tocmai de aceea citim toate comentariile și le și lăsăm pe această pagină. Credem că e important să fie citite de cât mai mulți reghineni”, se arată în postarea Primăriei Reghin, care anunță un nou ajutor venit din partea Comisiei Europene pentru familiile vulnerabile din comunitatea romă.

„Municipiul Reghin a primit un grant (sprijin financiar) de la Comisia Europeană – printr–un proiect al ROMACT – proiect în care, 500 de pachete cu produse sanitare și de igienă vor fi distribuite familiilor vulnerabile din comunitatea romă. Locuind în zone considerate cu risc ridicat de infecție din cauza condițiilor precare de igienă și din cauza densității populației raportate la spațiul de locuit existent, implementarea acestei măsuri pentru familiile cu risc este necesară atât pentru beneficiari cât și pentru întreg municipiul, prin limitarea răspândirii infecțiilor virale în această perioadă atât de sensibilă”, anunță reprezentanții  Primăriei Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE