Primăria Sighișoara atrage încă 3,1 milioane de lei din fonduri europene! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 346 Vizualizări

Primăria Sighișoara atrage încă 3,1 milioane de lei din fonduri europene!

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare nr. 477/08.05.2020 pentru proiectul „Simplificare administrativă extinsă şi Planificare strategică integrată pentru cetăţenii municipiului Sighişoara”. Valoarea totală a proiectului este de 3.759.380, 70 lei, din care finanțare neramburasbilă din fonduri structural europene 3.195.473,60 lei (85%), fonduri din bugetul național 488.719,49(13%) și cofinanțare 75.187, 61 lei( 2%).

Proiectul are 3 componente majore: componenta de planificare strategică, componenta de simplificare a procedurilor administrative și componenta de instruire și dezvoltare a abilităților.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea capacităţii administrative a Municipiului Sighişoara prin fundamentarea procesului decizional şi a planificării strategice şi implementarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative în beneficiul cetăţenilor.

”Prin proiect vor fi elaborate: Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Sighișoara pentru perioada 2021-2027 și Planul Strategic Instituțional al Municipiului Sighișoara pentru perioada 2021-2022. Aceste strategii vor urmări direcţiile strategice de dezvoltare şi priorităţile municipiului, în baza lor urmând a fi elaborate proiecte tematice în sectoarele de interes şi identificate şi accesate finanţări din surse multiple, cu precădere fondurile europene din următoarea perioada de programare 2021-2027. Prin implementarea proiectului se vor simplifica activitățile de back-office cât și front-office prin implementarea unei soluții informatice de lucru colaborativ și digitalizarea a 11 formulare de asistență socială și îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului din cadrul Primăriei, Consiliului Local și Direcției de Asistență Socială. Proiectul urmărește digitalizarea serviciilor publice de asistență socială furnizate în comunitate, prin digitalizarea formularelor de asistență socială și accesarea mai facilă din partea cetățenilor”, a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Sighișoara.

Simplificarea administrativă se va realiza și prin implementarea unui sistem IT care să simplifice lucrul intern dar și comunicarea inter-instituțională și prin digitalizarea unor formulare care să înlocuiască formularele clasice, pe hârtie, și dosarele cu acte pe care în prezent cetățenii le depun la ghișeu.

Proiectul se va implementa pe parcursul a 18 luni.

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE