Mureș: aici.gov.ro, țeapă online aplicanților pentru indemnizația de sprijin COVID-19!? Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1302 Vizualizări

Mureș: aici.gov.ro, țeapă online aplicanților pentru indemnizația de sprijin COVID-19!?

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă neplăcuta pățanie a unui antreprenor mureșean care a încercat să aplice online, fără succes, pe o platformă a Autorității pentru Digitalizarea României, structură aflată în subordinea Guvernului României, pentru acordarea indemnizației de sprijin COVID-19, acordată de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 30/2020 cu modificările și completările ulterioare.

Cerere înregistrată cu brio, dar degeaba

Pentru a beneficia de respectiva indemnizație pe luna aprilie 2020, categoriile profesionale afectate de pandemia COVID-19 aveau la dispoziție pentru depunerea documentației online, la adresa web aici.gov.ro, un termen cuprins între 1 și 10 mai 2020. Așa a procedat și antreprenorul care ne-a contactat. Însă fără succes.

”Am trimis documentația completă, respectând formularul standard al platformei, în termenul legal stabilit de autorități, însă nu am primit niciun fel de cod. Practic, după ce am trimis documentația am primit mesajul că cererea mea a fost înregistrată cu succes, dar nu mi s-a generat niciun cod în acest sens”, ne-a scris, sub protecția anonimatului, ghinionistul intreprinzător care a avut prezența de spirit să facă un print screen cu momentul înregistrării online a documentației.

Autoritățile nu admit erori ale aplicației

Perseverent, antreprenorul care ne-a sesizat a anunțat autoritățile despre ”sincopa” apărută, în speranța că aceasta va fi soluționată în mod favorabil. Din nou, fără succes.

”Am trimis un e-mail la adresa ajpis.mures@mmanpis.ro în care am explicat ce am pățit, respectiv că am trimis documentația completă și nu am primit niciun cod, deși am primit mesajul că înscrierea a decurs cu succes. Mi s-a răspuns telefonic și mi s-a explicat că dacă nu am codul nu primesc stimulentul. Mi-au mai spus, tot telefonic, că nu se poate ca aplicația să aibă erori, că așa ceva nu se poate. Mă întreb ce vină am dacă aplicația respectivă nu mi-a generat niciun cod după ce am depus documentația online? Deși pe ecran îmi spune că mi s-a generat, totuși, un cod! Mi se pare bătaie de joc!”, a afirmat același antreprenor.

În cazul în care reprezentanții în teritoriu ai Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială doresc să își exprime punctul de vedere vis a vis de acest neplăcut caz, le stăm la dispoziție la adresa de e-mail a redacției Zi de Zi, redactia@zi-de-zi.ro.

Din nefericire însă pentru ghinionistul antreprenor, eventualele explicații care vor fi date de reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș nu îi vor ține nici de foame, nici de sete și nici nu vor putea fi utilizate pentru achitarea unor facturi sau datorii.

Totodată, redacția cotidianului Zi de Zi stă și la dispoziția altor mureșeni care au trecut printr-o experiență asemănătoare, la aceeași adresă de e-mail, redactia@zi-de-zi.ro.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE