”Nouă ne pasă/ We care”, proiect pentru comunitate demarat la Iernut Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 816 Vizualizări

”Nouă ne pasă/ We care”, proiect pentru comunitate demarat la Iernut

Primăria orașului Iernut a accesat prin programul ROMACT un microgrant în valoare de 5.000 de euro de la Consiliul Europei.

În urmă cu câteva zile, echipa de implementare împreuna cu partenerul de proiect, Asociația ”Raza de Soare”, și alături de primarul orașului Iernut, Ioan Nicoară, s-au întâlnit cu Grupul de Acțiune Comunitară și facilitatorul ROMACT pentru a pregăti intervențiile planificate în cadrul proiectului ”Nouă ne pasă/ We care.”

600 de beneficiari din Iernut

Beneficiarii proiectului vor fi 600 de persoane vulnerabile din Iernut și satele aparținătoare, care vor fi ajutate pe timpul pandemiei de COVID-19.

Printre activitățile proiectului se regăsesc: crearea de materiale de informare cu privire la măsuri de prevenire a riscurilor privind COVID-19 și achiziția de materiale de protecție, dezinfectante și sanitare.

“Având în vedere actuala situație creată, toate eforturile Primăriei Iernut au fost îndreptate în sprijinirea persoanelor aflate în situații de risc. Ținând cont că acest fenomen se mărește de la zi la zi, este necesar identificarea și altor surse cu ajutorul cărora să prevenim răspândirea acestui virus și să protejăm comunitatea, în special persoanele vulnerabile”, a declarat Ioan Nicoară.

Orașe din Mureș, partenere ROMACT

Potrivit reprezentanților ROMACT, în multe dintre localități din România, facilitatorii ROMACT alături de membri ai Grupurilor de Acțiune Comunitară și a Grupurilor de Lucru pentru Incluziunea Romilor au fost implicați în evaluarea situației celor mai vulnerabili oameni din comunități, planificând acțiuni imediate.

”Acolo unde se impune, vor fi implementate campanii de conștientizare, atât pentru a furnizare informații legate de sănătate, cât și legale privind carantinarea și izolarea la domiciliu. De asemenea, va fi acordat sprijin direct celor mai vulnerabili, pentru care a sta acasă presupune, în fapt, imposibilitatea de a-și asigura resursele minime de subzistență”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții ROMACT.

Pe lângă sprijinul adaptat pentru a asigura cooperarea dintre autoritățile publice locale și comunitățile de romi în această perioadă de criză COVID-19, programul ROMACT a început deja să sprijine activ eforturile primăriilor și ale Grupurilor de Acțiune Locală pentru a răspunde la nevoile celor mai vulnerabili și să multiplice bunele practice în localitățile partenere ROMACT.

La nivelul județului Mureș există trei localități, Reghin, Sărmașu și Iernut, care beneficiază de mici granturi pentru susținerea comunităților cu informații despre prevenirea COVID-19, precum și cu produse alimentare de bază.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE