Un primar mureșean, șah la ministrul Educației: ”Cine va asigura asistența medicală la reluarea cursurilor?” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2023 Vizualizări

Un primar mureșean, șah la ministrul Educației: ”Cine va asigura asistența medicală la reluarea cursurilor?”

Ministrul Educației și Cercetării din România, Monica Anisie, a fost interpelat luni, 11 mai, în scris și telefonic, de ing. Ioan Mocean, primarul orașului Sărmașu.

Interpelarea a avut loc prin intermediul unei videoconferințe organizată de Asociația Orașelor din România.

“Doamna ministru, sunt primarul orașului Sărmașu, județul Mureș, și doresc să vă relatez următoarea situație: în orașul Sărmașu funcționează PJ Liceul Teoretic ,,Samuil Micu”, având un număr de 1.213 elevi în cele 4 cicluri, preșcolar, primar, gimnazial și liceal, în conformitate cu legislația de asigurare a asistenței medicale școlare – Legea Educației nr. 1/ 2011, OUG 162/2008 și Ordinul Ministrului Sănătății 653/2001 – mă chinuiesc din anul 2016 să asigur asistența medicală școlară prin angajarea unui asistent medical școlar. Am respectat toate prevederile legale – cuprindere post organigrama/ stat de funcții, asigurare spațiu și dotare cabinet medical, etc., nu reușesc transferul finanțării de la bugetul ministerului Sănătății în vederea organizării concursului pe post. Cine va asigura și își va asuma asistența medicală la reluarea cursurilor?”, a fost întrebarea adresată ministrului Monica Anisie de primarul orașului Sărmașu.

Potrivit unui comunicat remis de conducerea Primăriei orașului Sărmașu, ministrul Educației și Cercetării din România a dat asigurări ”că va lua legătura și va avea o discuție cu ministrul Sănătății pe acestă temă și acest subiect, urmând sa-i comunice domnului primar rezultatul și măsurile care se vor lua”.

Conform aceleiași surse, ”întrebarea domnului primar a avut un impact maxim datorită faptului ca multe unități administrative-teritoriale se lovesc de aceasta problemă, foarte importantă în aceste momente când sănătatea copiilor este prioritară, iar reluarea fizică a cursurilor școlare va trebui să respecte în primul rând ca elevii să ajungă în școli și să plece spre acasă sănătoși.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE