Home / Administratie / Start la reparații pe drumurile județene

Start la reparații pe drumurile județene

Distribuie

În aceste zile au început lucrările de plombare în mai multe zone ale județului Mureș. De asemenea, s-au reluat și lucrările de asfaltare, prima intervenție fiind începută în această săptămână pe DJ153 pe un tronson care trece prin localitatea Eremitu. Aici s-a așezat covor asfaltic nou pe o porțiune de 2,5 kilometri. În zilele următoare vor începe lucrări de asfaltare și în celelalte zone ale județului.

„În ultimele două luni am concentrat forțele noastre pe combaterea epidemiei de coronavirus, pe măsuri și investiții care au avut ca scop protejarea sănătății populației. Cu toate acestea, nu se vor opri proiectele de dezvoltare a infrastructurii, deoarece avem nevoie în continuare de drumuri și odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie traficul va crește din nou. Este important să putem conduce în siguranță, dar, în același timp, realizarea acestor investiții este importantă și din punctul de vedere al relansării economiei județului”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Buget mai mic comparativ cu 2019

În același timp, Péter Ferenc a atras atenția că bugetul Consiliului Județean Mureș pentru acest an este limitat față de cel de anul trecut. „Din cauza bugetului mai mic, nu putem începe lucrări noi de modernizare a drumurilor județene. Cu toate acestea, vom continua investițiile începute în anii precedenți, astfel pe lângă lucrările de plombări și reparații, continuăm modernizarea drumului județean care trece prin Bezid, asfaltarea drumurilor DJ133 Mureni – Archita – limita județ Harghita, DJ151 Luduș – Sărmașu – limita județ Bistrița-Năsăud, precum și lucrările pe drumul județean dintre Papiu Ilarian și Iclănzel, și se lucrează și la reabilitarea drumului de la Oarba de Mureș”, a explicat președintele Consiliului Județean Mureș.

Contracte cadru cu două firme

Potrivit Biroului de presă al Consiliului Județean Mureș, la începutul lunii aprilie 2020 Consiliul Județean Mureș a încheiat un contract-cadru pe 3 ani pentru întreținerea și amenajarea drumurilor județene. În 5 zone ale județului lucrările vor fi realizate de compania Drumuri și Poduri Mureș, iar în a șasea zonă licitația a fost câștigată de firma Probicons. Valoarea totală a contractelor-cadru este de 7,9 milioane de lei.

Totodată, este în desfășurare licitația pentru lucrările de reparații (covoare asfaltice) pe drumurile județene. Companiile interesate au putut depune oferte până la jumătatea lunii aprilie, în acest moment suntem în faza evaluării ofertelor, încheierea contractelor find estimată să aibă loc în luna iunie.

Ce prevede programul anual de reparații

În anul 2020 Consiliul Județean a inclus în programul anual de reparații asfaltarea a 33 de kilometri de drumuri, la care se adaugă încă 18 kilometri de covoare asfaltice noi prin lucrări care au fost contractate anul trecut. Astfel, asfaltarea unui tronson al DJ153 Reghin – Eremitu – Sovata precum și lucrările de asfaltare care urmează să înceapă săptămâna viitoare sunt realizate pe baza contractelor încheiate anul trecut.

Conform aceleiași surse, vara aceasta va începe și reabilitarea drumului județean dintre Ungheni și Târnăveni.

”Consiliul Județean a câștigat finanțare europeană pentru modernizarea acestui drum de 24 de kilometri care în prezent este într-o stare destul de proastă. Contractul pentru planificarea și execuția lucrărilor a fost semnat anul trecut, compania care a câștigat licitația a pregătit între timp planurile tehnice, iar lucrările urmează să înceapă în luna iunie. Tot în lunile de vară va începe reabilitarea drumului DJ106 Agnita – Sighișoara, un proiect comun al județului Mureș și județul Sibiu care se realizează tot din fonduri europene”, a transmis Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.