Dr. Daniel Porav-Hodade, gânduri la sfârșit de mandat Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2035 Vizualizări

Dr. Daniel Porav-Hodade, gânduri la sfârșit de mandat

Dr. Daniel Porav-Hodade, managerul pe perioada de urgență al Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, a transmis vineri, 15 mai, la încheierea mandatului, următorul comunicat de presă :

”Încheierea perioadei de stare de urgență reprezintă pentru mine și încheierea mandatului de Manager al SCJ Mures.

Când am primit propunerea de a accepta funcția de Manager al SCJ Mureș pe perioada stării de urgență am avut senzația că timpul se opreste. Multumesc Doamnei Prefect Mara Toganel pentru încrederea și susținerea acordata în această perioada. Am acceptat această funcție și pentru ca l-am văzut alături de domnia sa pe dr. Cristian Boeriu, al cărui profesionalism îl cunosc de foarte mult timp.

De aceasta data, clasa politică mureșeană a înțeles că o atitudine neutră, fără acuzații inutile, este calea de urmat într-o perioadă dificilă. Mai mult decât atât, fiecare s-a mobilizat și a ajutat, atât cât a putut, sistemul de sănătate.

Acest oraș a fost și este unul universitar prin excelență. Modul activ de implicare al UMFST “George Emil Palade” în această pandemie demonstrează că viitorul școlii medicale mureșene nu va fi reprezentat doar de o pregatire teoretică și practică solidă a cadrelor medicale ci și de capacitatea de a oferi soluții rapide și eficiente atunci când sistemul de sănătate are nevoie.

Caritatea reprezintă ajutorul voluntar acordat celor aflați în dificultate. Sec, dar asa este definit acest termen. Fiecare sumă de bani, fiecare mască, vizieră, halat care au fost donate, a adus un zâmbet pe fața unui cadru medical, pentru ca acesta a înteles că și datorită dumneavoastră, la sfârșitul programului istovitor de muncă poate să meargă în siguranță acasă, la familie.

Am avut uneori scăpări în comunicatele pe care le-am oferit presei. Unii au fost ințelegători, alții ne-au criticat pentru acestea, dar fără atacuri gratuite, lipsite de fond. Modul profesionist în care oamenii din presă și-au facut meseria m-a făcut să înțeleg că informația publică oferită corect și la timp reprezintă forma de respect de care presa și publicul au nevoie.

La început de mandat s-a afirmat că am preluat un spital la “cheie”. Eu las un spital plin de “cicatrici”. Fiecare săgeată roșie sau verde trasată pentru a delimita zonele, fiecare perete nou apărut sau spart pentru crearea unor circuite de biosecuritate reprezintă un semn a razboiului prin care trece acest spital.

Fiecare rană de pe față datorată ochelarilor de protectie sau de pe mână cauzată de spălarea zilnică cu solutii de dezinfecție reprezintă o “bornă” care ne arată limita pe care colegii de la SCJ Mures au depășit-o.

Mulțumesc domnului Peter Ferencz, preșdintelui Consiliului Județean, pentru susținerea oferita în rezolvarea cu celeritate a tuturor problemelor apărute în această perioadă a pandemiei. Chiar dacă debutul colaborării a stat sub semnul întrebării, ulterior aceasta a fost marcată de respect reciproc. Sper ca cele două proiecte din fonduri europene în valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro la care am muncit împreună cu  echipa de la SCJ Mures să beneficieze de susținerea Consiliului Județean, pentru a putea fi duse la bun sfârșit.

Știu că a fost o perioadă grea pentru toți colegii din administrația spitalului. Le mulțumesc pentru profesionalism și implicarea totală în gestionarea acestei perioade de criză. De asemenea, sprijinul necondiționat al colegului și prietenului meu dr. Todea Ciprian, a demonstrat ca o echipă unită poate depași toate obstacolele.

Împreună cu SCJU Târgu-Mureș, IBCVT, SMURD, SAJ, ISU și DSP am alcătuit, mai mult ca niciodată, o familie în această perioadă. Ca în orice familie au mai existat momente în care au apărut unele mici neințelegeri. Este normal. În final am înțeles cu totii că acestă familie este cel mai important lucru pe care îl avem în viața profesională. Vă transmit respectul meu pentru modul profesionist în care am colaborat

Peste 1.000 de colegi de la SCJ Mureș au fost implicați în managementul pacienților infectati cu SARS CoV 2.

Au fost nevoiți să facă față examenului vieții lor. Au fost pregătiți să trateze și să îi îngrijească pe semenii lor, au știut să respecte jurământul lui Hipocrate și în condiții de război. Au demonstrat că de-acum încolo nu mai există obstacol care să nu poată fi depășit în viața lor profesională.

Am avut o șansa unică în viață de a lucra alături de oameni exceptionali în vremuri exceptionale.

Respect Mureș Medical.

Dr. Daniel Porav-Hodade”

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE