Home / Slider / Fără declarație pentru deplasările din Târgu Mureș în 13 localități din Zona Metropolitană!

Fără declarație pentru deplasările din Târgu Mureș în 13 localități din Zona Metropolitană!

Potrivit noilor reglementări intrate în vigoare pe perioada stării de alertă, deplasările în localitatea de domiciliu și în zonele metropolitane pe perioada stării de alertă nu vor necesita completarea declarației pe proprie răspundere.

Zona Metropolitană Târgu Mureș este alcătuită din orașele Târgu Mureș și Ungheni, precum și din comunele Acățari, Ceuașu de Câmpie, Corunca, Crăciunești, Cristești, Ernei, Gheorghe Doja, Livezeni, Pănet, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș și Sânpaul.

La recensământul din 2011 Zona Metropolitană Târgu Mureș avea o populație totală de 204.158 de locuitori.

UPDATE 1

Vineri, 15 mai, în jurul orei 16.50, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a făcut următoarele precizări: ”Mureșenii din localitățile situate în afara Zonei Metropolitane vor putea să se deplaseze în afara localității pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie. Modelul declarației pe propria răspundere a fost completat cu această prevedere, care permite inclusiv locuitorilor din Sântana de Mureș să meargă la cumpărături, bifând în declarație acest aspect.”

UPDATE 2

Locuitorii din Sântana de Mureș nu au nevoie de declarație!

Anunțul a fost făcut sâmbătă, 16 mai, de Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

”Vă informez, în mod oficial, că locuitorii din Sântana de Mureș și cetățenii care tranzitează această localitate nu au nevoie de completarea declarației pe propria răspundere, în starea de alertă.

În urma solicitării de clarificări pe care am transmis-o aseară, Grupul de Comunicare Strategică a făcut, în cursul zilei de astăzi, precizări referitoare la definirea zonei metropolitane și a măsurilor din starea de alertă. Astfel, “sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș”. Se aplică, astfel, art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Așadar, în definiția stării de alertă, apartenența unei localități la zona metropolitană nu este condiționată de aderarea acelei localități la Asociația Zona Metropolitană”, a scris, pe pagina sa de Facebook, prefectul județului Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă în curs de elaborare în județul Mureș

Consiliul Județean Mureș a găzduit vineri, 7 mai, workshop-ul regional ”Sprijin pentru pregătirea Planurilor Teritoriale …