EMOȚIONANT. Povestea unui mureșean vindecat de COVID-19. 5 zile la ATI, coleg de salon cu soția și tătic pe patul de spital! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6765 Vizualizări

EMOȚIONANT. Povestea unui mureșean vindecat de COVID-19. 5 zile la ATI, coleg de salon cu soția și tătic pe patul de spital!

Mureșeanul Andrei Balint a publicat miercuri, 13 mai, pe pagina sa de Facebook, un infografic intitulat ”Experiența mea cu COVID-19”.

Diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus în data de 16 aprilie, Andrei Balint, care în prezent locuiește în Cluj Napoca, a contabilizat pe perioada internării în Clinica de Boli Infecțioase din Cluj Napoca 28 de zile de spitalizare (din care 26 de zile cu supliment de oxigen), 10 teste COVID-19, 5 zile petrecute la terapie intensivă, 3 radiografii și 3 CT-uri efectuate.

”Chiar dacă e tentant, vă sfătuiesc să rămâneți în continuare foarte precauți. Vă spun asta pentru că am ajuns să simt pe pielea mea cât de parşiv e virusul ăsta”, a scris prietenilor săi mureșeanul în vârstă de 32 de ani.

”Mulțumesc personalului medical care m-a tratat şi care a dat dovadă de foarte multă empatie pe perioada spitalizării. Aveți grijă de voi şi de cei dragi!”, a mai transmis Andrei Balint.

Șase zile de simptome agresive

Totodată, în data de 15 mai Andrei Balint a acordat un interviu amplu paginii web www.rfi.ro, în care vorbește despre experiența din perioada internării în spital.

După șase zile de simptome, cu febră, oboseală și dureri de spate, tânărul a fost internat în spital.

”A început totul în noaptea pe 9 spre 10 aprilie, când am avut primele frisoane, febră, foarte mare oboseală, dureri de spate. A doua zi, când mi-am luat temperatura, aveam undeva la 38,5. Am sunat la medicul de familie care mi-a recomandat Paracetamol câteva zile. Într-adevăr, trecea febra, scădea, dar după șase-opt ore, după ce se termina efectul paracetamolului, revenea febra. După două-trei zile, a început și tusea. Eram convins că-s foarte mari șanse să fie COVID. Pe data de 14, mi s-au recoltat probe acasă, iar în noaptea dinspre 14 spre 15 aprilie, deja aveam probleme de respirație și toată noaptea a fost cu tuse.

A doua zi, pe 15, am sunat la ambulanță, am fost dus la triaj, mi s-a făcut o radiografie, câteva analize de sânge pentru oxigenare. Așa am ajuns la spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, unde mi s-a confirmat diagnosticul. Am început tratamentul standard cu Plaquenil. Am făcut iar radiografie. Nu aveam chef de nimic, simțeam foarte mult oboseală. În câteva zile am început să am și mai mari probleme de respirație. Am primit supliment de oxigen, dar nu am fost intubat sau ceva, a fost doar masca de oxigen”, a afirmat Andrei Balnt, în interviul acordat portalului www.rfi.ro

De la ATI, coleg de salon cu soția însărcinată

După 8 zile de internare, starea tânărului s-a înrăutățit, pneumonia ajungând la 75% ca întindere. Astfel, medicii au decis mutarea pacientului la terapie intensivă.

”Vedeam cum toată lumea era concentrată să mă fac bine. De la infirmiere până la medici. Se vedea că știu ce fac și am avut o siguranță că o să fie OK, o să fie bine. Am făcut și mai multe proceduri de respirație, trebuia să stimulez plămânii, să respire. După cinci zile, m-am întors în salon. Între timp, a ajuns și soția mea la spital, tot cu COVID. I s-a confirmat și ei după o săptămână jumate, după ce am fost eu confirmat. Am fost colegi de salon și, după alte patru zile, am avut o durere destul de urâtă în spate, sub omoplatul drept. A fost o durere groaznică, absolut orice mică mișcare, simțeam ca niște ace. M-au trimis la Terapie Intensivă o noapte, pentru supraveghere și mai multe analize amănunțite. Am mai făcut un CT cu contrast și diagnosticul a fost de inflamație a unei zone, o urmare a pneumoniei pe care am avut-o înainte. După câteva zile și-a revenit și problema asta și, cumva, după data de 4-5 mai, m-am simțit mult mai bine”, a rememorat tânărul.

Poveste cu happy end

Din fericire, povestea lui Andrei Balint (care între timp s-a externat) este cu happy end. La un moment dat, tânărul a avut-o ca și colegă de salon pe soția sa, însărcinată în nouă luni, care a adus pe lume, în data de 8 mai, un bebeluș sănătos, iar în prezent atât mama cât și bebelușul se află acasă, după două teste consecutive negative.

”Trebuie să rămânem precauți”

Nu în ultimul rând, mesajul lui Andrei Balint către toți cei care i-au citit povestea este să fie precauți și să respecte cu responsabilitate măsurile de prevenire: ”Nu, nu e nicio teorie a conspirației, pentru noi, COVID-ul e foarte urât ca și manifestare. Vreau să trag un semnal de alarmă celor care nu cred că există COVID sau au alte teorii ale conspirației și consider că oamenii trebuie să rămână precauți ca și până acum. Să nu fie relaxați, să nu lase garda jos. În continuare, să poarte mască, mănuși, să se spele bine pe mâini, să respecte distanța socială și celelalte măsuri care trebuie. Trebuie să rămânem precauți.”

Interviul complet cu Andrei Balint poate fi lecturat la următoarea adresă web:

https://www.rfi.ro/social-121211-tanar-pacient-de-covid-dupa-28-de-zile-de-spitalizare-vreau-sa-trag-un-semnal-de?fbclid=IwAR0uRy-xNLxmhTGsROZ-SX7–cyQY84V0BPJsSbgAdnAqtDJnzQf6TFMDz8

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE