Tatăl premierului Israelului, originar din județul Mureș! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3099 Vizualizări

Tatăl premierului Israelului, originar din județul Mureș!

Anunțul a fost făcut luni, 18 mai, de reprezentanții Ambasadei Israelului în România.

”Noul guvern israelian a fost învestit ieri. Benjamin Gantz, prim-ministrul supleant și ministrul apărării din Israel are origini românești. Tatăl lui, Nahum, născut la Sovata, România, a emigrat în Israel unde a pus bazele unei cooperative Agricole”, se precizează pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Potrivit Wikipedia, Benjamin Gantz este un om politic și militar (în rezervă) israelian, general-locotenent în retragere, a fost al XX-lea șef al Statului Major al armatei israeliene („Ramatkal”) între 14 februarie 2011 și 16 februarie 2015. La 26 martie 2020 a fost ales președintele Knessetului, prin acordul dintre fracțiunea politică Hosen leIsrael – Kahol Lavan (Albastru Alb) și partidul Likud al primului ministru temporar Binyamin Netanyahu.

În decembrie 2018, după pauza cerută de lege, Gantz a intrat în viața politică, întemeind partidul de centru „Hossen leIsrael” (”Trăinicie Israelului”) care a participat la alegerile parlamentare din aprilie 2019 ca opoziție față de partidul Likud și față de administrația premierului Binyamin Netanyahu. În ianuarie – februarie lista sa s-a reunit cu partidul Yesh Atid condus de Yair Lapid și cu formația Telem a generalului în rezervă Moshe Yaalon pentru a forma partidul centrist de opoziție Albastru Alb (Kahol Lavan). Gantz a îndeplinit în trecut funcțiile de comandant al unității de comando aeropurtate „Shaldag” (1989), comandant al diviziei de parașutiști cu gradul de colonel (1989), comandant al Comandamentului de nord cu gradul de general-maior (2002-2005), comandant al Forțelor de uscat (2005-2007), atașat militar al Israelului în SUA între anii 2007-2009, iar între octombrie 2009 – noiembrie 2010 a fost adjunct al șefului Statului Major.

(Redacția)

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE