FOTO: Parc de 5 stele inaugurat la Luduș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4484 Vizualizări

FOTO: Parc de 5 stele inaugurat la Luduș!

Ludușenii au la dispoziție începând de marți, 19 mai, un parc ultra-modern realizat cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Relaxare și activități sportive

Potrivit informațiilor furnizate de Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, obiectivul general al proiectului „Modernizare, amenajare si dotare Parcul Tineretului din orașul Luduș” constă în valorificarea durabilă a spațiului urban, prin transformarea unui teren degradat și neutilizat, într-un spațiu verde, cu funcțiuni de agrement. ”Locuitorii orașului Luduș beneficiază de un teren cu suprafața de aproape 22.800 de metri pătrați, amenajat ca spațiu verde, care cuprinde inclusiv dotarea unui spațiu de joacă pentru copii, a unui teren de sport multifuncțional, precum și aparate de fitness pentru adulți, copii și persoane cu dizabilități. De asemenea, au fost pavate peste 1.300 de metri pătrați alei pietonale, a fost amenajată o pistă de alergare elastică în suprafață de 540 de metri pătrați și au fost montate în interiorul parcului 40 de bănci, 6 seturi de mobilier urban, 8 cișmele, 10 suporturi rastel pentru biciclete, 40 de seturi coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă, un sistem automat de irigații și un sistem de supraveghere video. Acest parc este printre primele din regiune în care a fost montat un sistem wireless și un sistem de sonorizare ambientală”, a precizat Cristian Moldovan.

Finanțare nerambursabilă de 7,7 milioane de lei

Totodată, parcul beneficiază și de un spațiu funcțional care cuprinde toalete publice, vestiare și spații de administrare.

”Valoarea totală a investiției este de aproximativ 8 milioane lei, din care peste 7,7 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Vă invit să îl folosiți cu drag, atât pentru sport, cât și pentru relaxare și plimbare în aer liber!”, a mai menționat primarul orașului Luduș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE