Home / Cultură / Muzeul Județean și Biblioteca Județeană, redeschise!

Muzeul Județean și Biblioteca Județeană, redeschise!

Instituțiile de cultură își reîncep treptat activitatea, în prima fază urmând a se redeschide Muzeul Județean Mureș și Biblioteca Județeană Mureș.

Astfel, potrivit Biroului de presă al Consiliului Județean Mureș, luni, 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor și-a deschis porțile Muzeul de Etnografie și Artă Populară. Toate spațiile muzeale au fost igienizate iar vizitatorii vor trebui să respecte normele generale de protecție impuse în cadrul stării de alertă: păstrarea distanțării sociale și masca de protecție.

Palatul Culturii, deschis din 1 iunie

Conform aceleiași surse, Palatul Culturii va fi deschis pentru vizitare începând cu data de 1 iunie, deși continuă lucrările de restaurare în clădire, și anumite galerii vor fi închise.

”Vor putea fi vizitate Sala Oglinzilor, Sala de concerte, Expoziția Secession și holul palatului. Galeriile de artă sunt deocamdată închise din cauza lucrărilor de reabilitare. De asemenea, Muzeul de Științele Naturii și Muzeul de Arheologie și Istorie din Cetatea Medievală vor rămâne închise din cauza lucrărilor de reabilitare aflate în curs”, se menționează în comunicat.

La Muzeul de Etnografie și la Palatul Culturii programul de vizitare va fi programul de iarnă, ceea ce înseamnă că accesul va fi permis între orele 9.00 și 16.00 în timpul săptămânii, iar sâmbăta și duminica de la orele 9.00 – 14.30 la Palatul Culturii și între 9.00 – 14.00 la Muzeul de Etnografie.

”Numărul persoanelor care pot intra o dată va fi restricționat pentru a asigura posibilitatea distanțării sociale”, se arată în document.

Totodată, Biblioteca Județeană Mureș va fi deschisă pentru cititori începând cu data de 25 mai.

”Pe lângă măsurile generale de prevenire, în cazul Bibliotecii vor fi luate câteva măsuri specifice, precum: accesul raft nu va fi permis deocamdată, bibliotecarul va aduce cartea solicitată cititorului; după returnarea cărților, acestea vor fi carantinate 4-5 zile; pentru moment, nu se va permite studiul individual la nicio sală de lectură. În cursul acestei săptămâni se va decide și programul de funcționare, acesta urmând a fi comunicat de către reprezentanții Bibliotecii”, se mai precizează în comunicat.

În ceea ce privește instituțiile de spectacole, Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, Ansamblul Artistic ”Mureșul” și Teatrul ”Ariel”, nu își vor relua deocamdată activitatea, organizarea de evenimente cu public fiind, în continuare interzisă.

(redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Filarmonica de Stat Târgu Mureș, pregătită să reia concertele

Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, dirijorul Vasile Cazan, doreşte ca din data de …