Home / Administratie / Din proiectele Consiliului Local Târgu Mureș. Tablete pentru elevi cu posibilități materiale reduse?

Din proiectele Consiliului Local Târgu Mureș. Tablete pentru elevi cu posibilități materiale reduse?

Distribuie

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să analizeze și să decidă, într-o ședință viitoare a Consiliului Local, cu privire la oportunitatea achiziționării unor mijloace de comunicare digitale (tablete) și asigurarea accesului la internet pentru elevii din Târgu Mureș cu posibilități materiale reduse.

Ai absențe, nu primești tabletă!?

Potrivit inițiatorilor proiectului, consilierii locali UDMR Biró Csaba Szilveszter, Kovács Lajos-Alpár și Csiki Zsolt ”pentru elaborarea bugetului necesar, Direcția Școli va întocmi o situație cu toți elevii care se află în imposibilitatea de a participa la cursurile online și care au o situație școlară bună, fără să aibă absențe”, iar ”dispozitivele se vor acorda ca obiecte de inventar, urmând a fi returnate la sfârșitul ciclului gimnazial sau liceal.”

”Având în vedere situația de urgență decretată de președintele României, Klaus Iohannis, în data de 16 martie 2020 și prelungirea acesteia, respectiv trecerea la învățământul de la distanță realizat prin mijloace online și faptul că în municipiul Târgu Mureș există mai mulți elevi cu posibilități materiale reduse care nu au dispozitive necesare și nici acces la internet pentru a participa la cursurile online, considerăm că este necesară acordarea unui ajutor pentru acești elevi. Cu acest proiect, Consiliul Local va asigura accesul la educație al elevilor merituoși, privați de acest drept prin forța împrejurărilor.  Considerăm că această măsură este imperios necesară pentru a asigura acest drept inalienabil al omului”, au precizat cei trei consilieri locali în Referatul de aprobare al proiectului, document publicat pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

Inițiatorii proiectului nu au prezentat însă nicio definiție concretă a ceea ce înseamnă ”elevi cu posibilități materiale reduse”, nicio estimare a numărului de elevi care vor beneficia de respectivele mijloace de comunicare digitală și nicio estimare a bugetului propus pentru realizarea achiziției.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Hochei: Victorie în ultima deplasare din sezon

Distribuie Echipa de hochei U15 din cadrul CSM Târgu Mureș s-a impus în ultimul meci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.