Home / Sanatate / Manuel Butiulcă, numit director al CAS Mureș

Manuel Butiulcă, numit director al CAS Mureș

Distribuie

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș are începând de marți, 19 mai, un nou director general, în persoana lui Manuel Butiulcă. Acesta a fost desemnat să exercite noua funcție prin delegare, prin Ordinul 612 al Președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, înlocuind-o astfel pe Rodica Biro, fostul director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș, care în prezent îndeplinește funcția de director executiv al Direcției Relații Contractuale din cadrul aceleiași instituții.

”Un Om Curat”, licențiat în științe economice

Manuel Butiulcă are vârsta de 44 de ani, este licențiat în științe economice fiind de profesie economist, cu un masterat în domeniul Managementului Financiar al Administrației Publice, iar de-a lungul timpului a îndeplinit diverse funcții atât în domeniul privat, în cadrul societăților Mobex, Aquaserv și ING, cât și în sectorul bugetar, respectiv subprefect al județului Mureș și director al Direcției Economice din cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș.

În anul 2012, Manuel Butiulcă a ratat pe nedrept intrarea în Parlamentul României deși a obținut cel mai bun scor (47,2%) în colegiul pentru care candidase pentru Camera Deputaților din partea USL sub motto-ul ”Un Om Curat”.

Obiectivele noului director general

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Manuel Butiulcă a precizat că deține o experiență profesională de 14 ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș, din care 10 ani pe funcția de director executiv al Direcției Economice.

Totodată, noul director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș a dezvăluit câteva dintre principalele priorități ale mandatului său.

”Ca și obiective pe care le voi avea în vedere în perioada imediat următoare amintesc îmbunătățirea accesului asiguraților la serviciile medicale, medicamente și dispozitive medicale, lucru pe care doresc să îl realizez după o analiză la nivelul Casei, a contractelor încheiate cu furnizorii de servicii medicale pe fiecare domeniu de asistență medicală. De asemenea, voi avea în vedere asigurarea fondurilor necesare decontării serviciilor medicale, astfel încât să fie acoperit necesarul de servicii efective, cum este cazul laboratoarelor sau a stomatologilor, voi încerca să obțin sume, prin solicitare la CNAS, astfel încât să acopăr o perioadă mai mare de timp asigurarea acestor servicii către asigurați. Un alt obiectiv este decontarea în termen către angajatori privind recuperarea sumelor reprezentând indemnizații de concedii medicale plătite angajaților. Acest capitol este problematic astăzi deoarece suntem în urmă cu plata acestora, iar în luna aceasta vom recupera o parte din datorie și sper ca în trei-patru luni să ajungem cu plata la termen legal de 60 de zile”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Manuel Butiulcă.

În ceea ce privește relația cu asigurații, Manuel Butiulcă a precizat că va căuta ”soluții pentru a facilita accesul acestora la serviciile oferite de Casă, atât la ghișee cât și prin poșta electronică sau telefonic, astfel încât problemele acestora să fie rezolvate în timp util și fără o deplasare inutilă la sediul Casei.”

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.