EFECT COVID-19. Mii de mureșeni, cu contractele de muncă suspendate! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

EFECT COVID-19. Mii de mureșeni, cu contractele de muncă suspendate!

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a avut miercuri, 20 mai, o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor mureșene din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale pe tema efectelor pandemiei de Coronavirus în sectorul muncii.

La întâlnire au participat și jrs. Eva Man – inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, Gheorghe Ștef – director executiv al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Mureș, Cristian Răduț – director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș și Stelian Stoica – director executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Mureș.

Plăți pentru șomaj tehnic

Potrivit Biroului de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș, cifrele prezentate în cadrul discuțiilor arată faptul că în județul Mureș nu există întârzieri la plata sumelor pentru șomajul tehnic. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș a efectuat 95% din plățile pentru luna aprilie, adică o sumă de aproximativ 49 milioane de lei pentru 3.795 de firme cu un total de 28.564 de angajați. De asemenea, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș a efectuat plăți pentru 2.367 de dosare depuse pentru luna martie și aproape 3.000 de dosare în aprilie, ceea ce înseamnă plăți realizate în proporție de 95%.

“Efectele pandemiei Coronavirus asupra economiei se resimt și în județul Mureș. Ne încadrăm în media națională în ceea ce privește numărul angajatorilor care și-au suspendat contractele de muncă și au solicitat sprijin prin șomajul tehnic. De luni, tot mai mulți mureșeni au revenit la muncă, iar Instituția Prefectului rămâne în continuare atentă la revigorarea sectorului economic prin aplicarea la nivel local a măsurilor de relansare economică inițiate de Guvernul României”, a declarat Mara Togănel.

Peste 21.000 de contracte de muncă, suspendate

În județul Mureș nu a fost înregistrată o scădere drastică a numărului de angajatori activi. Dacă la data de 15 martie, în județul Mureș existau 15.042 de angajatori activi, la data de 20 mai numărul acestora este de 15.020.

În ceea ce privește contractele de muncă suspendate, la data de 15 martie existau 6.246 la nivelul județului Mureș. În 20 mai, numărul total al contractelor suspendate (atât din motive care țin de pandemia COVID-19, cât și din alte motive) a ajuns la 21.725.

Conform aceleiași surse, prefectul Mara Togănel i-a îndemnat pe șefii instituțiilor să pună siguranța pe primul plan, odată cu reluarea programului cu publicul.

”În același timp, Instituția Prefectului – Județul Mureș îi îndeamnă pe mureșeni să folosească în continuare posibilitatea de relaționare online cu aceste instituții pentru a evita cât mai mult aglomerările de persoane”, a transmis Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE