Home / Administratie / Târgu Mureș: Theodora Benedek propune testarea dascălilor și a elevilor înainte de Evaluare și Bacalaureat

Târgu Mureș: Theodora Benedek propune testarea dascălilor și a elevilor înainte de Evaluare și Bacalaureat

Consilierul local liberal Theodora Benedek a propus joi, 21 mai, într-o ședință extraordinară online a Consiliul Local Târgu Mureș, ca la începutul săptămânii viitoare să fie organizată o altă ședință extraordinară ”pentru a vota și a finanța un proiect de maximă importanță pentru Târgu Mureș.”

Astfel, Theodora Benedek a propus testarea voluntară pentru COVID-19 a elevilor, cadrelor didactice, personalului nedidactic, dar şi a personalului medical şcolar, implicați în desfășurarea, în perioada 2-12 iunie, a cursurilor pentru clasele a VIII-a și a XII-a, în vederea pregătirii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

”Proiectul poate fi realizat prin încheierea unui parteneriat între Primăria municipiului Târgu Mureș, Instituția Prefectului – Județul Mureș, Inspectoratul Școlar al Județului Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș și Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, inițiatoarea proiectului.Testarea, gratuită și benevolă

Totodată, Theodora Benedek a oferit detalii cu privire la modalitatea de realizare a respectivelor testări.

”Testarea reprezintă o procedură simplă şi sigură, care va fi realizată de personal medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Mureș și al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, care constă în prelevarea unui exudat nazo-faringian. Testarea trebuie să fie gratuită şi benevolă şi se va derula pe durata a două zile, anterior datei de 2 iunie. În cazul în care acest proiect va fi aprobat, vom reduce spre minimum riscurile de creștere a numărului de infecții în Târgu Mureș. Pe baza acestui eșantion de teste vom avea, pentru prima dată, și o imagine cât mai apropiată de realitate, asupra stării de sănătate a târgumureșenilor, în condițiile expunerii la infecția cu coronavirus. Fac un apel la conducerea Primăriei municipiului Târgu Mureș și la colegii din Executiv, pentru organizarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș în vederea dezbaterii acestui proiect, la începutul săptămânii viitoare, în regim de urgență!”, a mai precizat Theodora Benedek.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș. Un singur caz nou cu coronavirus în ultimele 24 de ore!

Până astăzi, 3 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19669 de cazuri de persoane …