IMPORTANT! Reguli noi de acces la Biblioteca Județeană Mureș! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 621 Vizualizări

IMPORTANT! Reguli noi de acces la Biblioteca Județeană Mureș!

Conducerea Bibliotecii Județene Mureș a anunțat vineri, 22 mai, reluarea activității cu publicul începând de luni, 25 mai.

”Măsurile adoptate, precum și programul de lucru cu publicul se aliniază normelor de siguranță și protecție prevăzute de legislația în vigoare. Programul va fi unul unitar pentru toate secțiile și filialele Bibliotecii, derulându-se zilnic între orele 10.00 – 17.30, cu o pauză de o oră – intervalul 14.00 – 15.00 – necesar dezinfectării spațiilor. Accesul în clădirile Bibliotecii și la fondul de documente este reglementat, având la bază măsurile general valabile de prevenire și protecție și se axează pe siguranța noastră, a tuturor”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea instituției.

Totodată, conducerea Bibliotecii Județene Mureș a transmis și o scrisoare publică tuturor cititorilor, document pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

Stimați Cititori!

Pentru siguranța Dumneavoastră și a noastră, vă rugăm să respectați următoarele reguli!

La intrarea în clădirea Bibliotecii veți fi testați cu privire la temperatura corporală. Dacă se înregistrează valori de peste 37,30 C sau prezentați simptome specifice (tuse, temperatură, dureri în gât, dificultăți de respirație, stare generală alterată) nu vă putem permite accesul în Bibliotecă. Vă rugăm să reveniți în altă zi!

Biblioteca este spațiu public, așadar purtarea echipamentului de protecție e absolut necesar. Fără mască purtată corect – adică să acopere nasul și gura – vă rugăm să nu insistați să intrați în Bibliotecă!

Utilizați covorașul de la intrare pentru dezinfectarea încălțămintei, precum și dozatorul cu dezinfectant pentru mâini. Abia apoi vă puteți îndrepta către secția la care doriți să ajungeți.

Respectați distanța de minim 2 m față de ceilalți cititori.

Respectați marcajele privind accesul și circulația în interiorul Bibliotecii, vizibile pe sol.

Folosiți liftul doar în caz de nevoie și nu mai mult de 1 persoană în același timp. Dați prioritate persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani!

Dacă o prietenă / un prieten vrea doar să vă însoțească la Bibliotecă, vă rugăm să-i recomandați să vă aștepte în afara clădirii. Cât timp este în clădire, alt cititor va trebui să aștepte, pentru a evita aglomerarea de persoane.

Nu aveți acces în secțiile Bibliotecii, dar bibliotecarul de serviciu va prelua cărțile pe care doriți să le returnați și vă va aduce de la raft orice carte doriți să împrumutați (cu condiția să nu fie împrumutată deja sau să fie în carantină).

Puteți împrumuta maxim 5 cărți de la fiecare secție, iar termenul de restituire este de 2 săptămâni.

Toate cărțile împrumutate până în 12 martie pot fi restituite în intervalul 25 mai-25 iunie, fără a fi percepute penalități;

În acest interval de timp, nu puteți face prelungiri nici la sediu, nici telefonic!

Doar cărțile împrumutate după 25 mai vor putea fi prelungite pentru încă o perioadă de 2 săptămâni.

Toate cărțile returnate intră în carantină 5 zile!

Accesul la echipamentele multimedia se suspendă!

Nu veți putea studia la nici o sală de lectură! Aveți acces la fondul de carte doar pentru a fotografia paginile de care aveți nevoie! Și doar pentru 1 oră din momentul în care primiți maxim 2 cărți solicitate.

Pentru publicațiile periodice vă rugăm să utilizați adresa de mail periodice@bjmures.ro unde veți scrie titlul publicației, autorul / articolul / studiul / ziarul sau revista de care aveți nevoie. În termen de 48 de ore le veți primi pe mail în formă electronică.

Nu vom putea răspunde solicitărilor care nu corespund acestor caracteristici. Solicitările care impun răsfoirea unui colecții întregi de ziare / reviste  în căutarea unei tematici anume vor rămâne – pe moment – în afara ariei de răspuns!

Vă rugăm să aveți răbdare, chiar dacă serviciile noastre vor fi încetinite! Aceste măsuri sunt pentru a vă proteja pe Dumneavoastră, dar și pe Bibliotecari!

Cu drag,

Biblioteca”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE