Home / Administratie / BILANȚ. Câți jandarmi mureșeni au avut COVID-19 pe perioada stării de urgență

BILANȚ. Câți jandarmi mureșeni au avut COVID-19 pe perioada stării de urgență

Distribuie

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Colonel Sabin Motora” Mureș, de la decretarea stării de alertă și până la încheierea acesteia un singur jandarm a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat vineri, 22 mai, la solicitarea cotidianului Zi de Zi, conducerea instituției.

În prezent, jandarmul este vindecat. Totodată, în aceeași perioadă, respectiv 15 martie – 15 mai, 12 jandarmi au fost izolați la domiciliu.

”În perioada 15 martie – 15 mai 2020, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș a desfășurat continuu misiuni, conform competențelor legale în vigoare, alături de celelalte structuri din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Mureș, pentru punerea în aplicare a ordonanțelor militare emise de către Ministerul Afacerilor Interne și a celorlalte dispoziții emise de către autoritățile centrale, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției. La misiunile sus-menționate au fost asigurate forțe și mijloace specific necesare îndeplinirii în condiții optime a tuturor sarcinilor încredințate. În perioada 15 martie – 15 mai 2020, un jandarm a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, iar în acest moment acesta este vindecat. Totodată, a fost luată măsura izolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile pentru 12 jandarmi”, a precizat col. Tiberiu Adrian Filipaș, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Colonel Sabin Motora” Mureș.

În ceea ce privește măsurile de protecție pentru protejarea personalului unității, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Colonel Sabin Motora” Mureș a subliniat că acestea au fost asigurate ”în conformitate cu recomandările instituțiilor specializate în domeniu.”

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.