Home / Administratie / FOTO: Parcul Tineretului din Luduș vizitat de prefect

FOTO: Parcul Tineretului din Luduș vizitat de prefect

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, alături de Ovidiu Dancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, au acceptat invitația lansată de Primăria orașului și au efectuat vineri, 22 mai, o vizită prilejuită de finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Modernizare, amenajare și dotare Parcul Tineretului” din orașul Luduș.

Investiție de 8 milioane de lei

Parcul a fost recepționat de autoritățile locale din Luduș în data de 19 mai. Investiția, în valoare de 8 milioane lei, din care peste 7,7 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă, a fost realizată cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020.

”Obiectivul general al proiectului „Modernizare, amenajare si dotare Parcul Tineretului” din orașul Luduș, constă în valorificarea durabilă a spațiului urban, prin transformarea unui teren degradat și neutilizat, într-un spațiu verde, cu funcțiuni de agrement. Locuitorii orașului Luduș beneficiază de un teren cu suprafața de aproape 22.800 de metri pătrați, amenajat ca spațiu verde, care cuprinde inclusiv dotarea unui spațiu de joacă pentru copii, a unui teren de sport multifuncțional, precum și aparate de fitness pentru adulți, copii și persoane cu dizabilități. De asemenea, au fost pavate peste 1.300 de metri pătrați alei pietonale, a fost amenajată o pistă de alergare elastică în suprafață de 540 de metri pătrați și au fost montate în interiorul parcului 40 de bănci, 6 seturi de mobilier urban, 8 cișmele, 10 suporturi rastel pentru biciclete, 40 seturi coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă, un sistem automat de irigații și un sistem de supraveghere video. Acest parc este printre primele din regiune în care a fost montat un sistem wireless și un sistem de sonorizare ambientală. Totodată, parcul beneficiază și de un spațiu funcțional care cuprinde toalete publice, vestiare și spații de administrare”, a precizat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Luduș, exemplu pentru alte comunități

Utilitatea investiției a fost apreciată și de Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

”Un vechi loc de agrement din Luduș a fost transformat într-un parc la ultimele standarde, dedicat comunității locale. Cred că este un nou semn de normalitate în județul nostru, o normalitate în care autoritățile lucrează doar pentru cetățean și viitorul comunității. Pentru că suntem în stare de alertă, este important să menționăm că locul de joacă din interiorul parcului cu o suprafață de peste 22.000 de metri pătrați nu va fi deschis. Cei mici se vor bucura de locul de joacă imediat ce restricția va fi ridicată”, a scris, pe pagina sa de Facebook, prefectul județului Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …