Primărie din Mureș modernizată cu aproape un milion de euro Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 673 Vizualizări

Primărie din Mureș modernizată cu aproape un milion de euro

Primăria comunei Bichiș a atribuit recent societății Borcut Barbolovici SRL Baia Mare un contract în valoare de 4.121.165 de lei, fără TVA, pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Modernizare și consolidare sediul Primăriei Bichiș, județul Mureș”, informează www.licitatia.ro.

Detalii despre investiție

Potrivit caietului de sarcini al licitației, proiectul se încadrează în Fondul de Dezvoltare și Investiții gestionat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză, iar clădirea propusă pentru reabilitare și consolidare are regimul de înălțime demisol parțial și parter.

”Clădirea a fost executată în mai multe etape, prima menționare datează din secolul al XVII-lea, o demolare parțială și reconstruire s-a executat în secolul al XVIII-lea, clădirea căpătând forma actuală dreptunghiulară. Șarpanta clădirii s-a reconstruit și ea, probabil în aceeași perioadă. Structura de rezistență este realizată din pereți portanți de zidărie de cărămidă nearmată, planșeul peste demisol din bolți cilindrice de cărămidă, planșeu din lemn peste parter, acoperiș șarpantă de lemn, învelitoarea din țiglă. De-a lungul existenței sale structura de rezistență a fost supusă la intervenții de modificări semnificative – demolare parțială, extindere, creare de goluri noi, înzidiri goluri existente, recompartimentări interioare, refacere acoperiș, s-au executat periodic lucrări de întreținere curentă constând în reparații tencuieli, văruiri și vopsitorii. În anii 2008-2009 s-au executat lucrări de consolidare eronate pe zona de aval a clădirii, constând în turnarea unui masiv de beton prin umplerea completă a unor încăperi de la demisol”, se precizează în caietul de sarcini al licitației.

Conform aceleiași surse, ”clădirea existentă este utilizată parțial, încăperile din demisol nu sunt utilizate, iar la nivelul parterului funcționează birourile Primăriei.”

Despre licitatia.ro

Pagina web www.licitatia.ro furnizează servicii de monitorizare a licitațiilor publice din România și UE pentru o gamă variată de domenii, precum și rapoarte detaliate care conțin texte și grafice, prin intermediul unei aplicații unice în țară, despre câștigătorii și organizatorii licitațiilor publice din România.

Totodată, www.licitatia.ro este lider în monitorizarea licitațiilor publice din România, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul achizițiilor publice, iar lista serviciilor furnizate este întregită cu înregistrarea societăților în SEAP/SICAP, recuperarea sau reînnoirea certificatelor digitale și consultanță în domeniul achizițiilor publice.

Informații suplimentare despre serviciile furnizate de pagina web www.licitatia.ro pot fi obținute la numărul de telefon 0757-113.318.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE