Home / Sărmașu / Proiect ROMACT la Sărmașu

Proiect ROMACT la Sărmașu

O delegație ROMACT a efectuat, în urmă cu câteva zile, o vizită la sediul Primăriei orașului Sărmașu, una din cele trei localități din județul Mureș care beneficiază de mici granturi pentru susținerea comunităților cu informații despre prevenirea COVID-19, precum și cu produse alimentare de bază.

Sprijin pentru persoane vulnerabile

Vizită de lucru în Sărmașu a fost organizată de Mariana Lepădat, facilitator ROMACT, și a constat într-o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai autorităților locale pe tema implementării micro grantului oferit de către Consiliul Europei, prin intermediul programului ROMACT.

”Programul ROMACT sprijină activ eforturile primăriilor și ale Grupurilor de Acțiune Locală în combaterea pandemiei generate de COVID-19, pentru a răspunde la nevoile celor mai vulnerabili și să multiplice bunele practice în localitățile partenere ROMACT”, a transmis, prin intermediul unui comunicat, echipa ROMACT.
Conform aceleiași surse, activitățile constă în realizarea de campanii de informare și conștientizare în domeniul sănătății (igienă și răspândire a COVID-19) și carantină/ distanțare socială, reguli și restricții (postere, flyere, etc.), punerea la dispoziția beneficiarilor a informațiilor punctuale prin canale de sprijin de urgență și adaptarea serviciilor publice locale, inclusiv asigurarea liniilor telefonice de urgență pentru cetățeni, distribuția de măști și mănuși de protecție către mediatori, lucrători sociali etc., și furnizare de pachete cu produse sanitare și de igienă pentru familii (săpun, diverse materiale de curățenie, dezinfectanți etc.) și produse alimentare de bază pentru cei mai vulnerabili și în nevoie.
”În cadrul întâlnirii am avut discuții cu domnul primar Mocean Ioan, despre implementarea planului local de acțiune, precum și despre eforturile pe care le depun din resurse ale bugetului local, pentru a sprijini comunitatea de romi în această perioadă dificilă de pandemie”, a mai transmis echipa ROMACT.

(Redacția)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …