Home / Reviste / Ludus / Casa parohială din Ogra, sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Casa parohială din Ogra, sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent duminică, 24 mai, a VI-a după Sfintele Paști,în parohia Ogra, protopopiatul Luduș, prilej cu care, a oficiat slujba de binecuvântare a noii case parohiale din localitate, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei  Alba Iuliei (www.reintregirea.ro).

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură  afirmând următoarele : „Mântuitorul nostru Iisus Hristos a spus: «Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții» (In. 8, 12). Într-adevăr, prin întâlnirea personală cu Hristos, suntem luminați de o lumină nouă care ne face să privim viața în alt fel, să trăim ca fii ai Luminii și să fim niște candele sau sfeșnice care ard pentru Domnul, cum se exprimă înțeleptul Solomon în cartea Proverbelor. Astăzi, când apostazia, păcatele, răul și egoismul întunecă viața omenirii, noi suntem chemați să răspândim pretutindeni lumina credinței și a harului, pentru ca oamenii să-L poată vedea mai clar pe Dumnezeu și să-L slăvească mai mult. Trăind conform principiilor evanghelice, noi vom fi semne ale iubirii lui Hristos și mărturisitori credibili ai prezenței Sale în această lume”.În  cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Cosmin Chirilă a fost hirotonit preot pe seama parohiei Șoimuș, protopopiatul Sighișoara. De asemenea, pentru slujirea pastoral-misionară pe care a îndeplinit-o cu râvnă apostolică în ogorul Bisericii lui Hristos, părintele paroh Florin Cristian a fost hirotesit întru iconom.

Sursă: www.reintregirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rusaliile – zi de mare bucurie

După pogorârea Duhului Sfânt comunitatea ucenicilor lui Hristos devine Biserică, adică adunarea tuturor celor aleşi …