Revenirea elevilor la școală, pregătită în cele mai mici detalii la Ibănești Ibanesti
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 293 Vizualizări

Revenirea elevilor la școală, pregătită în cele mai mici detalii la Ibănești

Printre unitățile de învățământ care s-au pregătit intens pentru primirea elevilor la începutul lunii iunie se numără și Școala Gumnazială Ibănești, după cum ne informează Primăria Ibănești (www.ibamnesti.ro). Astfel, în perioada 2-12 iunie, 27 de elevi vor reveni, la Școala Gimnazială Ibănești pentru pregătirea dedicată Evaluarii Națională (care se desfășoară începând cu 15 iunie).

„În acest moment, școala este pregătită pentru revenirea elevilor și s-au luat toate măsurile pentru ca întoarcerea elevilor se facă în deplină siguranță”, afirmă  Ingrid Dan, directoarea Școlii Gimnaziale Ibănești.

Pentru buna desfășurare a procesului de pregătire a elevilor  s-au făcut achiziții de materiale necesare dezinfectării și s-a pus la punct o procedură de lucru detaliată, în care este cuprins întregul program al acestor zile.

„Școala este dotată cu covorașe dezinfectante pentru intrări, termometre cu infraroșu, substanțe dezinfectante, măști, s-a stabilit traseul de deplasare în incinta școlii, delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică, iar dr. Maria Filep va ține activitatea sub observație medicală. De asemenea, elevii de la Ibănești Pădure vor fi preluați de microbuzul școlar care îi va transporta la școala din Ibănești în două ture pentru a se respecta distanțarea dintre pasageri și care va fi dezinfectat după efectuarea fiecărui transport (diriginții claselor a VIII-a vor reveni cu detalii către părinți privind ora și punctele de pe traseu de unde vor fi luați elevii)”, informează www.ibanesti.ro.

„Fiecare bancă are trecut numele elevului care o va ocupa”

Programul de pregătire zilnic pentru Evaluarea Națională, la matematică și limba română, va fi  două ore și se va face după un orar zilnic. Profesorii responsabili pentru pregătirea elevilor sunt Marieta Huza și Mariana Someşan pentru limba română și Emilian Mărginean pentru matematică.”Suntem pregătiți să ne primim elevii de clasa a VIII-a. I-am împărțit în trei grupe de lucru, repartizate în trei săli de clasă diferite, în care băncile au fost aranjate pentru a respecta distanța de 2 metri. Fiecare bancă are trecut numele elevului care o va ocupa. Orele de pregătire nu vor începe în același timp pentru toate grupele, ci decalat, pentru a se respecta regulile de distanțare”, afirmă  directoarea Ingrid Dan Școlii Gimnaziale Ibănești.

Reguli privind activitatea școlară în  perioada 2-12 iunie :

-la intrarea în unitate a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor, va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depăşească 37 grade).

-elevii vor fi însoţiţi de către un cadru didactic de la accesul în unitatea de învăţământ până în sala de clasă şi apoi, după finalizarea activităţilor, vor fi conduşi până la ieşire.

-la intrarea în unitatea de învăţământ vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini etc). La toalete au la dispoziție săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini și pentru prosoape de hârtie, care vor fi reîncărcate regulat.

-elevii, personalul didactic, personalul nedidactic şi didactic auxiliar vor purta măşti de protecţie pe toată perioada desfăşurării activităţilor şi se vor igieniza regulat pe mâini cu substanţe dezinfectante sau săpun;

-elevii vor veni în grup de maxim zece, vor păstra distanţarea fizică necesară, iar după intrarea lor în sala de clasă, se dezinfectează culoarul de intrare (traseul);

-coridoarele, cancelaria, grupurile sanitare şi sălile de clasă (mobilier şi pardoseală) vor fi dezinfectate regulat cu substanţe biocide pe bază de clor sau alcool;

-grupele de elevi vor păstra aceeaşi sală de clasă pe toată perioada desfăşurării activităţilor;

-colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate, semnalizate corespunzător, în unitatea de învăţământ şi se vor colecta în pungi care se închid. Elevii şi personalul şcolii vor proceda la scoaterea acestora prin atingerea părţii exterioare, a elasticului, fără a atinge partea cea mai expusă, apoi se vor dezinfecta pe mâini;
De asemenea, la nivelul Școlii Gimnaziale Ibănești au fost stabilite și împărțite clar responsabilitățile întregului personal – didactic, nedidactic și auxiliar – pentru această perioadă, respectiv evidenţa persoanelor care intră în unitate, verificarea temperaturii şi simptomatologia, distribuirea şi colectarea măşti, menţinerea legăturii cu Direcția de Sănătate Publică Mureş, însoţirea elevilor spre intrarea/ ieşirea unitate şi deplasarea în incinta unităţii de învăţământ, dezinfectarea regulată cu substanţe biocide sau pe bază de clor sau alcool a coridoarelor, cancelarie, sălile de clasă (mobilier, pardosea), grupuri sanitare și transportul elevilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE