Home / Cultură / S-a redeschis Muzeul de Istorie din Sighișoara!

S-a redeschis Muzeul de Istorie din Sighișoara!

Astfel, Turnul cu Ceas, Muzeul de Arme și Camera de tortură pot fi vizitate de marți până duminică, între orele 9.00 și 15.00, iar pentru siguranța vizitatorilor, aceștia sunt rugați să respecte setul de reguli stabilite conform Ordinului de Ministru nr. 2855 din 15 mai 2020 și care au fost afișate la fiecare palier din Turnul cu Ceas și în spațiile expozițiilor Muzeului de Arme și a Camerei de tortură.

Publicul vizitator va avea obligația la intrare, conform normelor sanitare în vigoare să poarte mască de protecție. Este obligatorie testarea temperaturii. De asemenea, vizitatorii vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în muzeu.
”Accesul în muzeu va fi permis în grupuri de maximum 3 persoane, cu excepția familiilor cu 2 sau mai mulți copii, iar durata vizitei nu va depăși o jumătate de oră. Pentru a păstra regulile de distanțare în muzeu nu se vor efectua ghidaje, expozițiile fiind etichetate cu texte explicative”, a transmis, prin intermediul unui comunicat, Biroul de presă al Primăriei municipiului Sighișoara.
Cele trei expoziții permanente ale Muzeului de Istorie Sighișoara oferă multe frumuseți de descoperit chiar și sighișorenilor.
”Muzeul de Istorie Sighișoara deține următoarele categorii de colecții: arheologie (preistorie, daco-romană, migrații, medievală), farmacie și instrumentar medical, artă, mobilier, arta decorativă, instrumente muzicale, obiecte și unelte de breaslă, orologerie, etnografie: mobilier, unelte de uz gospodăresc, textile, ceramică, icoane pe lemn și pe sticlă; arme albe și arme de foc, numismatică”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …