Home / Invatamant / UMFST Tîrgu Mureș, angrenată într-un proiect internațional la cerințele Industriei 4.0

UMFST Tîrgu Mureș, angrenată într-un proiect internațional la cerințele Industriei 4.0

IE3 (Industrial Engineering and Management of Higher Education) este o echipă formată din profesori de Inginerie Industriala si Management de la prestigioase universități europene. Aceștia, împreuna cu comitetul de dezvoltare profesională al studenților din rețeaua internațională ESTIEM, au lansat un proiect prin care investighează decalajul dintre nevoile de cunoștințe din cadrul industriei actuale, pentru implementarea Industriei 4.0 în oferta Universităților care au domeniul de Inginerie Industrială și Management.

„Suntem mândri că Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș poate face parte din acest proiect, dat fiind faptul că domeniul Inginerie Industrială si Management  este foarte bine reprezentat la Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, prin specializarea de licență Inginerie Economică Industrială, programul de masterat Ingineria Sistemelor Calității, cât și de Școala Doctorală în acest domeniu.Rezultatele acestui studiu identifică lipsurile din cadrul cursurilor oferite de programele de master IEM referitoare la industria 4.0 și identificarea metodelor de bune practici pentru a adapta planele de învățământ din acest domeniul la realitatea din industrie. Se dorește astfel, identificarea unui noul model educațional al programelor din domeniul IEM, contribuind la creșterea calități curriculei academice în toată Europa”, afirmă  Mihaela Bucur, șef lucrări dr. ing., președinte Estiem Mureș.

Potrivit reprezentantului Estiem Mureș, în ultimii ani, Industry 4.0 a fost forța motrica și inima industriei, fapt pentru care se impune lansarea unor noi programe de cercetare. „Pe baza acestui lucru se analizează stadiul actual în industrie și este momentul să lansăm noi activități de cercetare pentru a pregăti noi profesioniști multi-disciplinari și absolvenți universitari pentru a fi gata să răspundă cerințelor actuale prin implementarea Industriei 4.0 în domeniul ingineriei industriale. Pentru aceasta, cerem ajutorul în completarea a 3 chestionare, fiecare fiind conceput pentru a evalua opiniile a 3 categorii de grupuri: absolvenții programul de master din domeniul Ingineriei și Managementului (Ingineria Sistemelor Calității): https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=q2pAW_GhE0-nqt1XPaPTMl5oaZ_gczJClLb7fe_aoGtUNFdNQlE0Q1Q0SEJMVVdNUkhWVU80U1dROS4u ,  studenților de la Inginerie Economică Industriala și masteranzilor care urmează programul Ingineria Sistemelor Calității: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=q2pAW_GhE0-nqt1XPaPTMl5oaZ_gczJClLb7fe_aoGtUMElVVU9OSEw4SDZDTkY0Wk5XOFREQktVVS4u,  companiilor – angajatori, manageri de top, angajați: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=q2pAW_GhE0-nqt1XPaPTMl5oaZ_gczJClLb7fe_aoGtUMk1JUkJTNjkwRjZFQjNVSDNMVUxKVkU0TC4u

Citeste si:  Școala ”Dr. Bernády György”, reabilitată

Mulțumim anticipat celor care se implică într-o schimbare activă și în modelarea educației din domeniul IEM (Industrial Engineering and Management)”, a precizat  Mihaela Bucur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Măști și dezinfectanți de 1,9 milioane de euro cumpărate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a demarat, în data de 22 iulie 2022, o licitație …