Home / Administratie / Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș redeschide pentru topografi consultarea arhivei de carte funciară

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș redeschide pentru topografi consultarea arhivei de carte funciară

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș permite, din nou, accesul persoanelor interesate (care dețin user și parolă Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară – „e-Terra”) în arhiva instituției pentru consultarea cărților funciare vechi.

Serviciu pe bază de programare

Potrivit informațiilor furnizate de Marcel Grigore, directorul instituției, accesul în incinta Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, în vederea consultării cărților funciare și a documentelor cu care aceasta se întregește, se va efectua în baza cererii înregistrate în ”e-Terra-RGI”, având ca obiect serviciul 2.7.1 – Consultare documente din arhivă, tarifat cu suma de 10 lei/15 minute, conform Ordinului ANCPI nr. 16/2019, iar timpul alocat fiecărei persoane interesate este de maxim 30 de minute.

”Persoanele interesate vor putea beneficia de acest serviciu pe bază de programare, care va fi comunicată on-line sau telefonic, urmând ca solicitantului să îi fie transmise informații privind data și ora programării. Programul pentru studierea arhivei este de luni până vineri, între orele 9.00 – 14.00”, a precizat directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș.

Conform aceleiași surse, tariful aferent operațiunii solicitate se va achita prin virament bancar în contul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, urmând procedura publicată pe pagina web www.ocpi-ms.ro.

”După confirmarea plății, prin identificarea acesteia în extrasul de cont al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș deschis la Trezoreria Municipiului Târgu Mureș, între 1-3 zile, persoana autorizată va fi contactată de către reprezentantul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, în vederea stabilirii de comun acord a datei și a orei la care se va permite accesul pentru consultarea arhivei. Persoanele autorizate vor avea acces numai în spațiul de studiu, respectând prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având obligația de a purta mănuși și măști de protecție. Toate aceste măsuri au scopul de a proteja publicul și salariații, în egală măsură”, a mai subliniat directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dispensarul din Deda, în lucru

Veste bună pentru locuitorii comunei Deda, lucrările la dispensarul medical medical au fost intensificate în …