Home / Eveniment / Ziua Eroilor la Sighișoara, fără ceremonii în acest an
Sursa foto: Pressalert.ro

Ziua Eroilor la Sighișoara, fără ceremonii în acest an

În România, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare națională a poporului român, stabilindu-se oficierea ei odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului. Având în vedere situația actuală, primăria Municipiului Sighișoara a decis ca anul acesta, Ziua Eroilor să fie marcată simbolic, prin pomenirea eroilor neamului. Recitalul fanfarei și ceremoniile militare,  desfășurate în fiecare an, vor lipsi în contextul epidemiologic prezent.

„Cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Sărbători Pascale, sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost proclamată ca fiind Ziua Eroilor. Este o zi de sărbătoare naţională a poporului român în care clopotele bisericilor bat pentru cinstirea eroilor neamului.
Conform tradiției, și în acest an, respectând normele impuse de contextul epidemilogic, vom sărbatori Ziua Eroilor. În data de 28 mai 2020, de la ora 12.00 la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”, după Sfânta Liturghie, vor avea loc depuneri de coroane și slujba de pomenire a eroilor neamului românesc.
În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”,  în Ziua Înălţării Domnului.

Anul acesta, ceremoniile militare și recitalul Fanfarei Sighișoara nu vor mai putea avea loc, dat fiind contextul epidemiologic, dar vom marca această zi prin pomenirea eroilor neamului românesc.”

Nelu Sandor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț important despre Piața de vechituri din Târgu Mureș!

Conducerea SC Administrator Imobile și Piețe SRL Târgu Mureș a remis joi, 9 iulie, un …