Home / Eveniment / Simpozion online pe tema alimentației, bolilor metabolice și obezității
Sursa foto: blog.umfst.ro

Simpozion online pe tema alimentației, bolilor metabolice și obezității

Distribuie

SideMED (Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală), organizează vineri, 29 mai 2020 – sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș – un simpozion online dedicat alimentației, bolilor metabolice și obezității. Simpozionul începe de la ora 17.00 și va fi transmis live pe pagina de Facebook SideMED (facebook.com/sidemed.romania).

Evenimentul se adresează studenților din cadrul specialităților medicale, tinerilor medici, specialiștilor în domeniu și persoanelor din afara sferei medicale dornice să înțeleagă în profunzime tematica abordată.

Desfășurarea online permite accesul către un public larg, participarea fiind deschisă doritorilor din oricare centru universitar din țară.

„Statisticile demonstrează la nivel mondial în ultimele decenii o creștere fără precedent a incidenței obezității și a bolilor asociate, indiferent de categoria de vârstă sau de nivelul economic al sistemelor sanitare din țările afectate. Așadar, pentru abordarea subiectului, SideMED propune un eveniment care oferă posibilitatea unui dialog liber cu doi practicieni cu ani de experiență, care tratează activ consecințele acestei boli: dr. Cerin Gheorghe, cardiolog în cadrul Clinicii San Gaudenzio, Novara, Italia, și dr. Munteanu Rubin, chirurg bariatru în cadrul Spitalului Monza, București. Subiect de actualitate și cu implicații directe în viața de zi cu zi, obezitatea se prezintă astăzi ca o altfel de pandemie, pentru a cărei combatere cei doi distinși invitați vor aborda dimensiunile multifațetate ale problemei – de la cele de ordin estetic și metabolic, până la invaliditatea gravă de care obezitatea poate fi însoțită”, au transmis organizatorii evenimentului.

Evenimentul își propune să demonstreze că educația medicală de calitate și formarea profesională se pot face și la distanță, pe o temă de larg interes, care nu prezintă granițe.

Obiectivele simpozionului sunt de a inspira dorința de cunoaștere, de a cultiva curiozitatea celor implicați, studenți sau specialiști, și de a descoperi împreună amănunte cu răsunet concret și imediat în viața de zi cu zi, atât din perspectivă medicală, cât și ca simpli consumatori.

„Avem convingerea că varianta online de desfășurare a evenimentului pune la dispoziția participanților o nouă resursă de învățare și dezvoltare, atât pe plan profesional, cât și personal”, au mai precizat organizatorii.

Nelu Ș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.