Admitere 2020 UMFST Târgu Mureș: Peste 3.800 de locuri oferite candidaților Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1784 Vizualizări

Admitere 2020 UMFST Târgu Mureș: Peste 3.800 de locuri oferite candidaților

În anul universitar 2020-2021, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș oferă candidaților un număr de 3.828 de locuri la buget și taxă la domeniile de licență, master și doctorat. Înscrierile se vor realiza online în perioada  13 – 22 iulie 2020.

Absolvenții de liceu vor avea la dispoziție 1.367 de locuri la buget, 895 de locuri finanțate din bugetul Universității și 1.566 de locuri cu taxă. Din numărul total de locuri bugetate, în funcție de opțiunile existente, se vor aloca: locuri pentru pentru rromi (3 locuri la studii de licență și 2 locuri la studii de master), locuri pentru absolvenții de licee situate în mediul rural (25 de locuri la studii de licență).

Examenul de admitere în ciclul universitar de licență pentru programele Medicină, Medicină Dentară și Farmacie se va desfășura prin metoda tradițională (on-site), în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

Anul acesta, pentru programele de studii cu durata de 4 și 3 ani din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie (Asistență medicală generală, Balneofizio-kinetoterapie și recuperare, Nutriție și dietetică,Tehnică dentară, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic), admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat. În cazul existenței mai multor candidați cu medii egale, departajarea se va face în funcție de media generală a anilor de liceu.

La programele de studii de licență de la Facultățile de Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere „Petru Maior” și Economie și Drept admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat.

AICI puteți consulta repartizarea cifrelor de școlarizare pentru anul universitar 2020-2021 la fiecare program de studii.

Alte informații referitoare la înscrierea la fiecare facultate se regăsesc pe platforma dedicată admiterii: https://adminfo.umfst.ro/.

I.S.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE