Home / Primaria Targu Mures / Comunicatul dr. Dorin Florea – Primar al Municipiului Târgu Mureș

Comunicatul dr. Dorin Florea – Primar al Municipiului Târgu Mureș

Dragi târgumureșeni,

Consider că, pas cu pas, lucrurile trebuie să reintre în normal, cu o singură condiție însă, aceea de a respecta măsurile de siguranță care se impun. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom coexista cu acest virus și să învățăm să ne protejăm așa cum e nevoie să o facem față de orice alt virus.

Mi-am propus să reiau toate activitățile plăcute târgumureșenilor de toate vârstele, pe care le organizam și înainte, mă refer la manifestările care aveau loc în Cetatea Târgu Mureș sau în locurile de agrement din oraș.

Primăria va organiza Zilele Orașului probabil în toamnă, dar nu de amploarea cu care eram obișnuiți. Din punct de vedere cultural, artistic, ca reprezentare, ne dorim să păstrăm Târgu Mureșul pe harta orașelor care știu să își exprime valorile prin manifestările multiculturale.

M-am gândit însă, ca până atunci, să redăm târgumureșenilor bucuria evenimentelor plăcute, de aceea, vreau să invit organizatorii să gândească împreună cu cetățenii modalități de desfășurare a acestor activități într-un mod conștient, responsabil și civilizat.

Trebuie să oferim încredere și siguranță cetățenilor, că aceste manifestări nu le prejudiciază sănătatea, că aceste lucruri le putem face împreună, respectând rigorile, fără să creăm neplăceri sau să ne trezim cu tot felul de constrângeri absurde.

Omul este o ființă socială, nu una care să poată trăi în izolare. De aceea, trebuie să fim parteneri  credibili și împreună să găsim modalitatea de coabitare cu acest virus. Nu trebuie banalizată situația în care ne aflăm, dar nici nu putem aluneca în zona psihozelor provocate de teamă. Pentru a putea continua activitatea e nevoie de echilibru și responsabilitate atât din partea autorităților, cât și a cetățenilor.

 

Dr. Dorin Florea,

Primar al Municipiului Târgu Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Ședință extraordinară online de Consiliu Local

Dispoziția nr. 965 din 19 mai 2020 privind convocarea Ședinței  extraordinare online a Consiliului local …