Home / Religie / Tablete pentru elevii din Parohia Delenii

Tablete pentru elevii din Parohia Delenii

Printre parohiile cele mai active când vine vorba de ajutorarea semenilor se numără și cea păstorită de părintele Silviu Jimborean, respectiv Parohia Ortodoxă Română ”Sf. Ilie Iorest și Sava Brancovici” din Delenii, protopopiatul Târnăveni. În acest context se înscrie și acțiunea avută loc în cursul acestei săptămâni, când elevii din cadrul  parohiei Delenii au intrat în posesia tabletelor necesare studiului pentru școală.

„În contextul crizei sanitare generate de pandemia cu noul coronavirus (COVID-19), odată cu închiderea instituțiilor de învățământ, studiul formal al elevilor s-a mutat în mediul online. Astfel, toate cursurile, precum și comunicarea dintre profesori și elevi a cunoscut o „virtualizare” bruscă, luându-i pe nepregătite și creând panică și emoții, mai ales în rândul celor din urmă. Mulți dintre elevi au fost „luați” prin surprindere și complet nepregătiți pentru școala online, atât din perspectiva familiarizării cu aplicațiile specifice de meeting și/sau social media, cât mai ales din cea a deținerii în posesie a unor instrumente digitale performante și moderne, care să funcționeze în parametri mulțumitori. În acest sens, Parohia Ortodoxă Delenii s-a autosesizat și a venit în sprijinul elevilor din cuprinsul acesteia prin achiziționarea și distribuirea de tablete performante de ultimă generație, care să-i ajute în finalizarea cu succes a anului școlar prin participarea nemijlocită la toate activitățile școlare. Astfel, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și prin bunăvoința unor oameni cu suflet mare, a fost achiziționat un număr de 16 tablete care au fost distribuite miercuri, 27.05.2020, în rândul elevilor parohiei Delenii care studiază la școala din localitate precum și la licee din municipiul Târnăveni. Tabletele primite în dar îi vor ajuta pe tinerii învățăcei în derularea în condiții optime a activităților școlare, facilitându-le astfel accesul la cursurile online predate de către profesorii lor, sprijinându-i în efectuarea documentărilor și a temelor de casă, precum și în pregătirea pentru examenele de absolvire (evaluarea națională, examenul de bacalaureat)”, a precizat părintele paroh Silviu Jimborean.

Parteneriatul școală-biserică

Acesta a subliniat importanța legăturii dintre biserică și școală în beneficiul „viitorilor adulți de mâine”.„Inițiativa acestei acțiuni aparține parohiei noastre și doamnei educatoare de la Școala Gimnazială Băgaciu, Camelia Madac, și se înscrie în parteneriatul școală-biserică, prin intermediul căruia se urmărește sprijinirea elevilor în dobândirea unei educații complete și complexe, căci aceștia sunt adulții de mâine, care vor guverna societatea, iar de calitatea formării lor va depinde calitatea deciziilor pe care le vor adopta, urmând ca noi să culegem aceste roadele propriei contribuții la „temelia” profesionalismului lor”, a subliniat părintele paroh Silviu Jimborean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …