Home / Sanatate / Problema vaccinării infantile, ridicată de doctorul Alexandru Rafila

Problema vaccinării infantile, ridicată de doctorul Alexandru Rafila

Distribuie

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a a atins problema vaccinării infantile, în cadrul unei dezbateri organizate de DC Media Group.

„Bineînțeles ceva ce ne îngrijorează este legat întotdeauna de populația infantilă care trebuie protejată împotriva câtorva boli care au făcut ravagii în deceniile trecute și nu are rost să ne întoarcem la o situație periculoasă pentru sănătatea publică, pe de o parte. Pe de altă parte, legea oferă anumite oportunități autorităților și responsabilizarea în furnizarea vaccinurilor la timp și bineînțeles în constituirea unor stocuri care să prevină situații cum au fost cele din anii trecuți când nimeni nu se prezenta la procedurile de achiziție publică”, a spus  Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat faptul că vaccinarea copiilor trebuie să fie o prioritate în această perioadă, iar medicii de familie trebuie să facă un efort să recupereze copiii care nu au primit la timp vaccinurile.

„Cu toate că nu a existat niciun fel de indicație explicită în ceea ce privește neprezentarea la vaccinare din cauza infecției cu noul coronavirus, a existat o reticență, cu siguranță, din partea multora dintre părinți să se ducă la cabinetele de medicină de familie și cabinetele de medicină de familie au funcționat, probabil, într-un regim redus din cauza acestei probleme. Dar noi trebuie să înțelegem că riscăm de multe ori mult mai mult, fie că discutăm de vaccinare, fie că discutăm de servicii medicale pe care trebuie să le oferim persoanelor care au boli cronice, inclusiv servicii de recuperare. La sfârșit, când tragi linie, îți dai seama că impactul asupra sănătății datorită neefectuării unor manevre, cum ar fi vaccinarea sau celelalte menționate, comparativ cu impactul pe care îl are infecția cu noul coronavirus, înclină balanța spre prima categorie de probleme. (…) Când vorbim despre vaccinare, medicii de familie trebuie să facă un efort să recupereze copiii care nu au primit la timp vaccinurile. Știm că vaccinuri există în acest moment, nu există probleme legate de aprovizionare, așa că a venit vara, haideți să nu discutăm numai de vacanțe și terase, să discutăm și despre accesul la servicii medicale și copiii trebuie să fie o prioritate în abordarea serviciilor medicale necesare pentru imunizare”, a precizat Alexandru  Rafila.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.