DREPT LA REPLICĂ: Poziția Primăriei Gănești referitoare la publicarea comunicatului emis de Societatea Academică Română și publicat în cotidianul Zi de Zi în data de 29 mai 2020. Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 990 Vizualizări

DREPT LA REPLICĂ: Poziția Primăriei Gănești referitoare la publicarea comunicatului emis de Societatea Academică Română și publicat în cotidianul Zi de Zi în data de 29 mai 2020.

Reamintim că în data de 27 mai, a.c., Societatea Academică Română a remis presei un comunicat în care se menționa că 23 primării din județul Mureș au intrat în vizorul echipei Școli curate, proiect național pentru buna guvernare și finanțarea adecvată a școlilor, după ce nu au furnizat informațiile și documentele publice solicitate de către Societatea Academică din România (SAR) și tinerii lor voluntari încă de la finalul lunii martie, în baza Legii 544/2001 a liberului acces la informațiile publice.

Primăria Gănești a fost nominalizată printre cele 23 de primării menționate în comunicat.

Redăm mai jos poziția Primăriei Gănești, prin intermediul primarului Balog Elemér, referitoare la comunicatul emis de SAR.

„Pe toată durata zilei de vineri, 29.05.2020 am încercat, telefonic, să iau legătura cu un reprezentant al Societății Academice Române, pentru a cere lămuriri cu privire la acuzațiile ce mi-au fost aduse ca primar al comunei Gănești, dar nu a răspuns nimeni.

În primul și în primul rând, după ce am citit comunicatul Societății Academice Române pot să precizez că noi, Comuna Gănești nu ar trebui să ne regăsim pe lista cu cele 23 de primării. Eu, ca primar al comunei, mă simt foarte supărat, pentru că  întotdeauna m-am luptat pentru interesele copiilor, pentru a le crea condiții bune în școală și la grădiniță. Pentru mine, cea mai mare investiție  a fost întotdeauna aceea în educația copiilor și consider că viitorul nostru ca și comunitate este în copii.

În al doilea rând apreciez că înainte de a redacta comunicatul, Societatea Academică Română ar fi trebuit să ne contacteze și pe noi, pentru a se informa dacă chestionarele respective au ajuns la noi. Eu am verificat toate intrările de documente din primărie, începând cu luna martie anul curent, și afirm cu certitudine că nu am primit nici un chestionar la care să răspundem.

Consider că dacă nu am fost chestionat, nu aveam cum să răspund și implicit cred că Societatea Academică Română nu poate să mă acuze pe mine, ca primar, că nu i-am răspuns. Susțin, referitor la comuna noastră, că este o aberație ceea ce se afirmă în comunicat.

În ultimul rând Societatea Academică Română ar fi trebuit să i-a legătura cu Inspectoratul Județean Mureș, iar reprezentanții acestora să trimită solicitările către direcțiunea instituțiilor de învățământ sau către primării și nu să învinovățească primarii din județul Mureș.

În opinia mea prin acest comunicat, nouă, primarilor, ni s-au adus acuze nefondate și cred că semnatarii comunicatului ar trebui să ne ceară scuze în mod public” a precizat primarul Comunei Gănești,  Balog Elemér.

Balog Elemér, primar Primăria Gănești

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE