Home / Eveniment / IPJ Mureș cercetează 2 mureșeni pentru activități miniere ilegale!
Foto: ms.politiaromana.ro

IPJ Mureș cercetează 2 mureșeni pentru activități miniere ilegale!

Distribuie

Percheziții la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de executarea de  activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au pus în aplicare, în ziua de 3 iunie 2020,  4 mandate de percheziţie domiciliară la sediile şi domiciliile unor persoane fizice şi juridice, suspectate de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă şi executare fără autorizație de construire pentru lucrări de foraje şi excavări, necesare în vederea efectuării studiilor geotehnice, prospecţiunilor geologice, exploatărilor de cariere, balastiere, sonde de gaze şi petrol precum şi alte exploatări de suprafaţă sau subterane.

Urmare a efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate utilaje ce ar fi fost folosite în exploatare, documente care cuprind cantitatea de balast ce ar fi fost exploatată ilegal, în perioada decembrie 2019 – iunie 2020, dar şi cantităţi însemnate de produse de balastieră care urmează a fi evaluate şi cuantificate.
În aceeaşi zi, concomitent cu efectuarea percheziţiilor, echipe mixte, formate din poliţişti mureşeni, inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, precum şi ai Gărzii de Mediu, au surprins în flagrant, în locaţiile de exploatare ilegală dar şi în trafic, mai multe persoane, bănuite de comiterea unor fapte ilegale, în domeniul activităţii miniere.

În urma flagrantului, au fost indisponibilizate trei autocamioane ce ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunii şi 70 mc de balast ce ar fi fost deţinut ilegal.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, poliţiştii continuă cercetările faţă de doi bărbaţi, de 36 şi 45 de ani, din judeţul Mureş, administratori în fapt şi de drept ai unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate exploatare şi comercializare produse de balastieră bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă şi executare fără autorizație de construire pentru lucrări de foraje şi excavări necesare în vederea efectuării studiilor geotehnice, prospecţiunilor geologice, exploatărilor de cariere, balastiere, sonde de gaze şi petrol precum şi alte exploatări de suprafaţă sau subterane.

Activităţile  de cercetare și percheziție au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi al specialiştilor criminalişti.

Comunicat I.P.J. Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.