Home / Slider / Vehiculele abandonate în parcările și pe drumurile publice vor fi ridicate

Vehiculele abandonate în parcările și pe drumurile publice vor fi ridicate

Inițiativa senatorului USR Nicu Fălcoi, care va permite degajarea mai rapidă a drumurilor și parcărilor publice de mașinile abandonate, a primit aviz favorabil din partea Camerei Deputaților, în calitate de Cameră decizională, conform Euractiv.ro.

Noua legislație prevede că, un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe drumuri sau în parcări publice mai mult de 6 luni, fără ITP și asigurare RCA în vigoare, iar proprietarul mașinii nu a plătit impozitul aferent.
Intervalul de timp în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice va fi scurtată de la 1 an la 6 luni, în timp ce definiția termenului “vehicule fără stăpân” se modifică pentru a include și acele vehicule înmatriculate în străinătate, care nu puteau fi ridicate din cauza faptului că nu au numere de înmatriculare românești.
Inițiativa senatorului USR prevede obligația autorităților să înmâneze sau, în cazuri excepționale, să afișeze la adresa de domiciliu a proprietarului somația de plată.

Proprietarul are un termen de 5 zile de la primirea somației pentru a depune dovada achitării taxelor auto, amenzilor și dovada efectuării ITP-ului.
În prevederile stipulate în legislația anterioară, autoritățile erau obligate să parcurgă o serie de etape. Ca urmare, ridicarea unui singur vehicul putea să dureze până la patru luni.
Inițitorul legii a specificat în expunerea de motive că numai în București sunt identificate aproape 3.000 de mașini abandonate, care nu au fost ridicate încă de autorități.

I.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …